Szellemek, entitások, ufok

A pszichiátria minden szokatlan tudatállapotot alapvetően patologikusnak tekint és az agyban létrejött anatómiai, fiziológiai és biokémiai változásokat vagy egyéb egészségügyi okoknak tulajdonítja azokat. Tehát szerintük a saját agyunk generálja le a szereplőket, akik hozzánk szólnak, dícsérnek-szidnak, parancsokat osztogatnak, stb. Én ezzel vitatkoznék, mivel szerintem a hangok valóságosak, tehát a tudománynak tovább kellene ezeket vizsgálni, ahelyett, hogy rákenik a biokémiára. Meggyőződésem, hogy a hangok nem származhatnak mástól, csak külső forrásból. Számtalanszor kaptam rajta őket, hogy eltévesztenek szavakat, rosszul használnak kifejezéseket, és olyasmikről beszélnek, amiről nekem addig fogalmam sem lehetett. Egyszer hallottam, hogy nem szeretik a cigifüstöt. Nekem is számtalanszor megtiltották, hogy rágyújtsak, különben ez, meg az lesz. Vagy hogy csak akkor gyújthatok rá, ha megengedik. Éppen ilyen rágyújtási tilalom volt, amikor rámszól a hang, hogy: "Most kell, hogy rágyújts!" Kimegyek a dohányzóba, elkérni egy betegtársamtól egy cigit, ő meg ideadta a sajátját, amit szívott. Később derült ki, hogy Hepatitis C-je volt. Amikor ezt elmondtam az ápolónak, annyit mondott rá, hogy:ügyes vagy, nem tudtad, hogy Hepatitis C-je van? Nem tudtam. Egyszerre (vagy felváltva) több hang szokott beszélni hozzám, férfi hang, és női hang is. Egyszer direkt öngyilkosságra is megpróbáltak rávenni, egyszer pedig elhitették velem, hogy a betegtársam Xenu (a szcientológiából a gonosz, a jóságos Ron ellenfele), és őt kell gyötörnöm és gúnyolnom, amikor csak tehetem. A hangjuk különböznek egymástól, semmiben sem hasonlítanak egy ilyen belső hangra, különböző hangszínnel, karakterrel, és esetleg személyiséggel is rendelkeznek.

Sámánbetegség

Másik lehetséges magyarázat, hogy amíg a sámánisztikus kultúrákban teljesen természetes, hogy a jelölt sámánbetegségbe esik, és megjárja az alvilágot, ahol szellemekkel találkozik, és harcot vív velük. A sámánbetegség hosszú ideig eltarthat, a sámán magányosan, külső segítség nélkül aztán meggyógyul. Arra gondoltam, hogy mi van, ha a "gyógyszerek" megakasztják, blokkolják ezt a folyamataot, és ha kiürülnek a szervezetből, a betegség onnan folytatódik tovább, ahol legutóbb abbamaradt, magában foglalva az előző pszichózisban átélteket is, amiket lehet, hogy már régen elfelejtettünk, legalábbis nehezünkre esik felidézni őket, a tudatalattinkba száműzve őket. A sámán eszköze általában a dob, hogy visszataláljon ebbe a tudatállapotba, és közössége hasznára legyen a szellemektől kicsikart tudással, tehát számára ez az állapot kívánatos, néhányan szereket szednek, hogy visszajussanak ebbe az állapotba, kinek mi a "lova", hogy eljusson az alvilágba. Kíváncsi vagyok, mit szólna 1-1 ilyen sámán, ha csak viccből beadnának neki egy haloperidol deaconat injekciót, biztos hátráltatná a munkája elvégzésében.

Isten?

"Ha te szólsz istenhez, imádkozol, ha isten szól hozzád, skizofrén vagy." Ki ne ismerné az idézetet? Egyébként azért, mert elfogadom, hogy léteznek egyéb entitások, vagy szellemek, még nem feltétlenül kell, hogy higgyek istenben. Nem lettem spirituális ember, nem lettem megvilágosodott, megtért, számomra ezek a külső lények nem bizonyítják Isten létezését. Csak azért, mert "valami van", amit nem látunk (jobb esetben), és nem kézzelfogható, az még nem feltételezi istent. Mint ahogy az elektromos áram, és a wi-fi jelek sem. Pedig ezek a megtapasztalások könnyen elvezethetnek a megtéréshez, és mintegy árukapcsolásként, ha már "ezek" és "ilyenek" márpedig vannak, könnyen eljuthatunk Istenhez, habár ő nem szokott csak úgy megnyilatkozni.

Akkor végülis miben hiszek? Mindegyikben, és egyikben sem. Nekem nincsenek tüneteim egyik fajta gyógyszer mellett sem, talán ezek az interdimenzionális entitások azt várják, hogy végre újra eljöhessenek velem "szórakozni", talán a mesterségessen megakasztott sámánbetegségem várja, hogy végigélhessem a megtapasztalásokat, a nyugati pszichiátriai orvostudomány szerint "csak egy újabb bolond" vagyok, leinjekciózva minden hónapban, és gondnokság alá helyezve, és megbélyegezve a mai "modern" társadalomban.