Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

izgalmas munka

Máma a szakkörben megbíztak egy Joomla honlap felhasználói kézikönyvének tanulmányozásával.  Elkészült a szakkör honlapja, valami 100-120 ezerből, és úgy néz ki, én fogom szerkeszteni. Ha WordPress honlap lenne, jobban örülnék, és már azonnal belevetném magam a munkába. Csinálok már e107-et, ezt a WordPresst, és akkor most ezt a Joomlát is. Munkaidőben csinálom, ez az igazán nekem való munka. Van a szakkörben internetes alkalmazás fejlesztő, de ő inkább csinál minden mást, csak ezt nem, közben meg be nem áll a szája, így hát nekem kell. Foglalkoztam már Joomlával, de abbahagytam, de így most megint nekiugrok. Nagyon örülök, hogy rám bízták a munkát, mert így lehet munkaidőben blogolni, mert sokkal jobban leköt, mint a festés, meg a varrás. Teljesen más érzés, mint ezek a fizikai munkák, ma ez a kis meló feldobta a napomat, remélem, sokat kell majd a honlappal "foglalkozni", így repül a munkaidő. Már több, mint 1 óra letelt, és kész ez a blogbejegyzés is. Pedig milyen ócska kis napnak indult, még1x: nagyon örülök az új melómnak... Remélem, hamar belejövök a Joomlázásba, ezt még otthon is szívesen csinálnám, ingyen, társadalmi munkában, de így, munkaidőben még jobb. :-) wpe107joomla30  

0 Tovább

a szivárvány minden színe

Na, most aztán hoztak mindenféle színű festéket a szakkörbe, alapból idegesítene, hogy ettől bonyolódik a munkám, de mostanában javult az idegállapotom, szóval nem érdekel annyira (egyelőre). Hát, ez a festés jól rajtam maradt. Annyiban passzol nekem, hogy nem annyira igénylem a társaságot, mint a többiek, de néha szívesen elvarrogatnék közöttük, az nyugisabb (ha Edit 3 nem fossa a szót éppen, mert akkor inkább festés). Mostantól mindenféle színre kell festeni a kosarakat, és le is kell lakkozni őket, csak tudnám, mi a fasznak. Amúgy azt hallottam még, hogy nyártól esetleg lehet reggel 8-ra járni (függ a pályázattól), ami nekem jó lenne, mert sokszor egy órát dekkolok ott munka előtt, és ilyenkor megiszok egy csomó kávét, ami nem tesz jót se az idegeimnek, se a pénztárcámnak (ami nincs, csak képletesen értettem). Beszélgetni nem szoktam ott senkivel, internetezni lehetne, de lassú a gép, és ilyenkor még amúgy se annyira indul be az élet, se az agyam annyira, marad a kávézgatás. Akkor a jó, ha alszok fél 8-ig, és a 8-as busszal indulok, egy kávé, és már kezdünk is, de sajnos hamarabb ki szokott dobni az ágy, és reggel nem bírok otthon tökölni, ezért a korai bemenetel. A nap csaja egy kis (nem is annyira kis) vörösre festett hajú nő, érdekes arccal, és jó alakkal, bent fekszik a kórházban (a szakkörben láttam).

0 Tovább

Princess in the dungeon

Mivel ez is a 300 szavas Twine-versenyre készült, meglehetősen rövid, a játék azt a kérdést igyekszik feltenni humorosabb formában, hogy mi van, ha a királylány vonakodik a herceghez feleségül menni, inkább maga indul el a labirintusba, hogy megtalálja az igazit. Ez a játék is rendelkezik grafikus elemekkel, mint a HAIZARA, szerintem az egész mezőnyben ez a 2 a legjobb, de hát ez csak magánvélemény, a játék végére itt is ugyanazzal a módszerrel lehet eljutni, ha erőltetjük a választásunkat, ennyi csavar van ebben is. A labirintusban jó esetben kétszer fogunk meglepődni... Először a szörny hozzáállásán, majd amikor előkerül a választottunk. :-) l5n9cI Értékelés: 4,5 vonakodó királylány az 5-ből http://frodewin.itch.io/princess-in-the-dungeon

0 Tovább

Ghost's Towns

Felébredsz egy titokzatos városban identitás nélkül, idegen testben. Tíz próba vár rád; teljesítsd a próbákat, és találj rá az igazságra. A Ghost's Towns egy szürreális logikai játék, szomorú szörnyek és gyanús idegenek világába helyezve. A játékosnak különböző feladatokat kell teljesítenie, amiért zsetonokat kap, amivel betekintést nyerhet egy másik világ történéseibe. Ezeket a zsetonokat az Igazság Tornyában kell felhasználni, hogy egy - egyébként számomra kibogozhatatlan - történetet láthassunk magunk előtt bonyolódni, és hogy egyre felsőbb szintre jussunk a toronyban.ghoststowns0005_208 Értékelés: 4,5 szomorú szörny az 5-ből download Ghost's Towns letöltése

0 Tovább

wifi dolgok

Az utóbbi időt azzal töltöttem, hogy a UPC-féle wifin netezgettem különféle kocsmák kerthelyiségeiben, a munkahelyemen, útközben, meg akárhol. Ezzel hamar elértem, hogy lelassítsák a telefonomon az internetet, mert volt valami adatkeret, amit állítólag elhasználtam, és így most olyan csiga lassú, hogy már nem éri meg használni, csak végső esetben. Ráadásul május 20-tól ezt a lehetőséget is megszüntetik. Szóval örültem, hogy van ez a UPC-wifis lehetőség, hogy szinte mindenhol van wifi, erre jönnek ezzel az adatforgalom-hülyeséggel, nehogy már jó legyen a csórónak. Amúgy szart se értek én az egész wifi témákhoz, sör mellett meg nem is tudok annyira koncentrálni ezekre az internet-dolgokra, nem is baj, ha marad minden a régiben. Egyébként a 4 Edit fordítás után egy kicsit megcsúsztam idegileg, szóval illyen projekteket nem valószínű, hogy a közeljövőben bevállalok. Egy ideje napjaimat a szorongás tölti ki, ha kérdeznek, vagy hozzám szólnak, sokszor durván (vagy nem annyira durván, de határozottan) lerázom az illetőket. Kedvencem Szilárd a szakkörből az állandó hülye "Hogy vagy?" kérdésével, meg a "Leülhetek ide?", aztán löki az idióta hülye rizsáját. De nem csak neki válaszolok félszavas morgásokkal, hanem általában mindenkinek.

0 Tovább

te itt dolgozol?

Csak azért szúrom be ide a linket, mert látszik rajta, hogy hol dolgozok. Ma délután lefordítottam A 4 Edit-et, meghúztam lerövidítettem, és elküldtem erre a 300 szavas Twine versenyre. A végeredmény nem túl fényes, de hát ez van. Amúgy angolul már olyan szavak nem jutnak eszembe, mint "asztal", meg hasonlók, szótárazni kellett keményen. Ja, a blogcím megújult, ha valakit is érdekel, kábé olyan bonyolult lett, hogy sosem tudom megjegyezni.


  Egyébként ezen veszek részt: tj
0 Tovább

HAIZARA

A játék egy kvarcjáték imitálása Twine környezetben. A célunk mindössze annyi, hogy kikerüljük, túljussunk az utunkat álló szörnyeken. Most, hogy végiggondoltam, senkit/semmit nem kell megölni a végigjátszáshoz. Van egy jószándékú csontváz, egy gyilkos pók, egy varázsló, egy denevér, és egy tűzdémon. Ha sikerül mindet túlélnünk, mienk lesz a kastély kincse, gondolom. A választható opciók általában: séta (WALK), ugrás (JUMP), vagy különböző helyi menük (általában harccal kapcsolatosak). Ironikus módon az egyetlen, amit meg kell támadnunk, a semmi (ATTACK NOTHING), és ezzel le is lőttem a poént. A játék elég szűkszavű, egy max. 300 szavas versenyre készült. haizara640 Értékelés: 4,5 jószándékú csontváz az 5-ből http://destroyed4com4t.itch.io/haizara

0 Tovább

nagypéntek, vagy mi

A szakkörben ma mindenki csak 3 órát dolgozott, de én már alig bírtam ki, megint szarul voltam, ráadásul Edit 3 szellemi mélyrepülését kellett szinte végig hallgatnom + a monológját a tévénézési szokásairól, meg arról, hogy tévéfüggő. Sajnos még mindig nem b*szták ki, szinte mindent elnéznek neki, tekintettel a betegségére, ugyanis szefós. Bár mostanában nem balhézik annyit, az idióta szövegelése éppannyira idegesítő. Voltam a kocsmában, az új pultosnő felbaszta az agyamat, mert 25 forintot nem hajlandó elnézni, de arra volt esze, hogy a múltkor átbasszon egy százassal, én meg nem szóltam. Ráadásul állandóan ott van nála az idióta férje, meg most szünetben a nyomott kölykei is. Dugja fel a 25 Ft-ját. Anikó felhívta anyámat, hogy azért nem vagyok hajlandó találkozni vele, mert kocsmázok. Amúgy nem(csak) azért nem találkozok vele, nagyon sajnálom, de az utóbbi időben már nem tudtam elviselni. Vagy ő, vagy én, erre az egészre kezdek rámenni, és ez így menne tovább, napi 2 szakítással, az emberek nem változnak. Nem tudom, mióta csinálja ezt, de már jó régen, és az idegeim lassan felmondják a szolgálatot. Keressen olyat, aki mindezt elviseli neki. Kész. Tök olyan, mint Edit 3.

0 Tovább

depresszió és szorongás

Magamon kívül kevés depressziósabb embert ismerek, holott általában már nem szerepel a diagnózisomban már a skizofrénia utáni depresszió sem. Nem mondom, hogy nem találkoztam nálam depisebbel a pszichiátrián, de kint a való életben nem nagyon. A szakkörben például olyan bájcsevelyeket vágnak le az úgynevezett depressziósok, hogy öröm hallgatni. Én nem mondom, hogy nem betegek, vagy nem voltak azok. Ráadásul úgy fel vannak szerelve nyugtatóval mind a depressziósok, mind a skizofrének, hogy úgy kapkodják be, mint a cukorkát. Valamilyen különös oknál fogva én vagyok az egyedüli, aki évek óta már semmilyen nyugtatót nem szed. Pedig a skizó már önmagában elég szorongást vált ki. Mit tehetnék? Bebaszok egy sört. Vagy kettőt. Vagy hármat. A múltkor olyan szorongás jött rám, hogy már délben leléptem a szakkörből inni. Ez eddig szerencsére csak egyszer fordult elő. Éppen volt bedolgozva órám, amit kivehettem. A legnagyobb szopás, hogy az egyetem 4. évfolyamáról egyenesen a különféle szakkörökbe kerültem, esélyem sem volt normális életre. De nem panaszkodok tovább, szóval ezek vannak. Most jól jönne egy xanax, de csak málnás sör van.

0 Tovább

Skizofrénia underground

blogavatar

Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. Gyerekkoromban poénból kis magazinokat szerkesztettem szabadidőmben. Most komm-médiára járok egyetemre. Vagyis elvégeztem az újságíró szakot (BA). Ha valaki tud valamilyen jó MA szakról, most szóljon, vagy tartsa magában örökre!

Skizofrének - Nebáncsvirág

Skizofrének. Mostanában leginkább egy növény jut az eszembe róluk, mégpedig ez: nebáncsvirág. Különben meg kurva hamar bele lehet szokni az anyuci pici gyereke szerepébe, utána meg úgyis elhülyülsz, és vagy felvesznek az intézetbe, vagy a lágerbe, vagy megdöglesz az utcán, mert az, hogy ki fognak semmizni, legalábbis valószínű, főleg, ha gyámság alatt vagy. Aztán meg eltakarítanak, mint a szemetet.

Facebook csoport

Szerintem tweetelni menő

Feedek