Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még valamit útravalónak...

Azt hiszem, meggyógyultam. *itt volt egy túl nyálas kis sor, amit ki is töröltem*  Egyébként meg ha valami módon összejönne, amit akarok, kizárólag nyálas bejegyzéseket fogok ide írni, úgyhogy sok jóra ne számítsatok. :-) A Totem és tabut egyébként én sem bírtam végigolvasni, mert nem tudtam, hogy nevessek-e, vagy sírjak rajta. Különösen "megfogott" ilyen szempontból a Patkányember című "műve".

0 Tovább

Mária országa

Ma roppantul egyedül voltam, és nagyon magányos. Nagy magányomban mégis sikerült beszélnem Mária Magdolnával, mert kiderüt, hogy ő is én voltam. Mindegy, kaptam róla egy igazolást, hogy nem vagyok bolond, csak egy kicsit mesüge.

De a ti megváltásotok is megvolt, mesügék, Jézus Krisztus másodsszorra Zsolnai Gáborné, vagyis Demeter Anikó alakjában jött el közétek. Női test, női lélek, nincs semmi átbaszás, én csak egyengettem az útját a Sátán praktikái ellenében. Ezért választott engem, mert félt, hogy megint magára hagyjátok. Hát, magára hagytátok. Higgyétek el, nem is olyan mesüge, mint ahogy lefestettem. De csak így lehetett róla elterelni a gyanút. (Éhes disznó makkal álmodik, mi, fiúk?!)

Futottak még katgória:

Barack Obama, antikrisztus

Villás Béla, Sátán

The end

Legközelebb a hollywoodi álomgyárról, vagy inkább álomfeldolgozótól folytatjuk, + Villás Béla "ördögűzéseitől". Jó éjszakát, és szép álmokat Mindenkinek!

 Ezt meg csak úgy:

Ezt amúgy E/1 figyelmébe is ajánlom, de a képek is magukért beszlnek. Most jut eszembe, hogy "hirtelen" elkezdték "megcsinálni" a Majmok bolygója folytatását. Hát nem "véletlen" egybeesés? Anyám meg Villás Bélát "hallgat" éjjel-nappal, szóval hogy is van ez? Ja, Villás Béla hazudik, mintha könyvből olvasná. De úgy hazudik, hogy a mondanivalója kb 90%-a igaz, éppen csak a lényeges kérdésekben nem mond igazat. Én nem tudok többet felajánlani, csak 95+ %-ot, de ez is több, mint az övé. Lényeges pontokban és szándékosan ráadásul sosem teszem. Amúgy nem is folytatom már innen, minek, mindent elmondtam, mindent ki lehet találni ennyiből is. Hát ez nem volt egy poénos bejegyzés "szori vagyok". Nincs Nagy Poén, eleget játszottam itt a hülyét előttetek, most komolyan.

0 Tovább

Akkor addig is egy kis z

0 Tovább

Egy kis töri

Szavazás!

Na, jósok, látók, istenfaszák, most kérném a szavazatotokat!

0 Tovább

És most kezdődik a játék...

Vicces, de ezentúl csak akkor fogok Veletek bármit is, mielőtt Magdalénával konzultáltam. "Boldog névnapot kívánunk, Neked, Magdaléna!"

0 Tovább

Jelentések Skizofréniából

Nem vagyok azért olyan kurva nagy Edit-fan se. Ezentúl rövidíteni fogok, minthogy 100x leírjam.)

E/1 (kicsi, de mégis nagy, tiszteletbeli skizo és J)

E/2 magyar-orsz, munkavezető, "szadista kápó"

E/3 ő most szabadságon van

És nekem mi a szerepem ebben az egészben? Júdás próféta áll előttetek, akinek évmilliárdok óta előszür leszakadt a kötele, vagyis a köntösének az öve. Szokták mondani, hogy minden voltam, csak akasztott ember nem, hát nálam a dolog fordítva áll. Ledolgoztam a sok milliárd éves karmámat százötven valahány bejegyzésben.

Én vagyok isten, Júdás próféta, és csak egy a megváltók közül. Magamat árultam el a leghamarabb, és legtöbbször. De a legbüszkébb mégiscsak arra vagyok, hogy én vagyok a sóstóhegyi sámán. Nem igaz, Táltos uraim? Kérem, ne hagyjanak tévedésben itt. :Đ

Szóval, vigyázzatok Ti is, mert a "karma szájbabasz".                      

 

0 Tovább

Félreértés történt

Edit, Te kérdőn néztél rám, én meg bólintottam, emlékszel? Ez ősi skizó nyelven, főleg dohányzás közben, mivel Te ciginyelven nem értesz (vagy mit tudom én), azt jelenti, amire Gyurcsány Ferenc azt mondaná: "Csináljuk meg!". Én megtettem a magam részét, Anikó új barátra lelt a szentséges 4-es sz. eszpresszóban. Csak ennyit akartam most mondani, mivel e-mailre nem válaszolsz, ezért itt írok, de jobban is teszed, mert figyelik. Ja, ma nem basztam be, jó fiú voltam. Csak mármint szociális szempontból gondoltam, hogy érdekel. Pedig lenne egy ajánlatom. Azért a keleti srácok is tudtak valamit (ha már a nyugati vallás is a saját farkába harapott): 

Csak mivel nyugaton a megváltás megtörtént - de türelmetlenek vagytok - de gondolom, hogy keleten a helyzet még változatlan. Egyébként a face-n már megírtam, csak kitöröltétek, hogy addig lesztek, ameddig vagyok, és utána jön az utolsó inkarnáció, amikor is valószínűleg ilyen kurvára fog esni az eső, mint most, és akkor fognak jönni, de Edit még fiatalabb, gondoljatok csak bele. Van mit tanulnunk egymástól. + unatkozok egyedül. Ja, annyit kifelejtettem, hogy ha jót akartok magatoknak, előre csináljátok meg az életterveteket, de ne valami baromságot.

Edit, egyszer halottam, amikor megbicsaklott az a szép magyar női hangod, és... engem nem zavar, éngemet az se érdekel, ha dinoszauruszokkal keféltél. Különben ha csináltál volna egy postr regisztrációt, már rég meghívtalak volna Téged is (csak akkor még azt hitted, hogy beteg vagyok). Beteg a világ, + kell gyógyítani. (Tudod, mint azokat a gyönge kis madarakat, amit én arra teremtettem, hogy uralkodjatok felettük, de hát, Te tudod :)) Amúgy meg "nem erőszak a disznótor".

0 Tovább

Olvasmányok, Editnek, hozzám

1. ajánlott: Sigmund Freud: Totem és tabu

2. KÖTELEZŐ:

HÁROM JÚDÁS-VÁLTOZAT

There seemed a certainty in degradation.
T. E. Lawrence: SEVEN PILLARS OF WISDOM CIII.

Kis-Ázsiában vagy Alexandriában, keresztény hitünk második századában, amikor Baszileidész azt hirdette, hogy a világmindenség bolond angyalok vakmerőn vagy gonoszul rögtönzött műve, Nils Runeberg a gnosztikusok egyik titkos társaságát irányította volna, különleges intellektuális szenvedéllyel. Dante talán tüzes sírba fektetné; neve Satornilus és Karpokratész mellett a jelentéktelenebb eretnekek számát növelné; az apokrif Liber adversus omnes haereses őrizné beszédeinek néhány szitkokkal teli töredékét, vagy azok is megsemmisültek volna, amikor egy szerzetesi könyvtárat pusztító tűz prédája lett a Szüntagma utolsó példánya. Isten azonban a XX. századot és Lund egyetemi városát jelölte ki neki. Itt jelentette meg 1904-ben a Kristus och Judas első kiadását, 1909-ben pedig főművét, a Den hemlige Frälsaren-t. (Ez utóbbinak német fordítása is van, Emil Schering adta ki 1912-ben; a címe: Der heimliche Heiland.)

Mielőtt megpróbáljuk elemezni ezeket a műveket, hangsúlyoznunk kell, hogy Nils Runeberg, az Országos Evangéliumi Szövetség tagja, mélyen vallásos ember volt. Párizsi, sőt még Buenos Aires-i irodalmi körökben is könnyűszerrel ismét előállhatna egy irodalmár Runeberg tételeivel; ilyen körökben ezeknek a tételeknek a hangoztatása csak a felszínesség vagy az istenkáromlás hasztalan és léha megnyilvánulása volna. Runeberg számára ezek a tételek jelentették a kulcsot a teológia egyik fő misztériumának megfejtéséhez; őneki mindez elmélkedés, elemzés, történelmi és filológiai viták tárgya, büszkeség, öröm és rémület forrása volt. Ezek töltötték be és ezek kötötték gúzsba az életét. Aki átfutja ezt a cikket, nyomban észre kell vennie, hogy csakis Runeberg végkövetkeztetéseit tartalmazza, sem a dialektikáját, sem a bizonyítékait. Bizonyára azt is megjegyzi valaki, hogy a végkövetkeztetés kétségtelenül megelőzte a "bizonyítást". Ki adja bizonyítékok keresésére a fejét, ha nem hisz abban, amit bizonyítani akar, vagy nem szívügye annak hirdetése?

A Kristus och Judas első kiadásában ez az ellentmondást nem tűrő mottó olvasható, melynek értelmét évek múlva maga Nils Runeberg tágította ki iszonyatos mértékben: Nemcsak egyvalami, hanem minden hamis, amit a hagyomány Iskarióti Júdásnak tulajdonít (De Quincey, 1857). Valami német gondolkodó nyomán De Quincey arra a következtetésre jutott, hogy Júdás csak azért árulta el Jézust, hogy így kényszerítse istenségének kinyilvánítására, és hogy nagy felkelést robbantson ki a római elnyomás ellen; Runeberg viszont metafizikai természetű magyarázatot javasol. Ügyesen azzal kezdi, hogy rávilágít Júdás tettének fölöslegességére. Kijelenti (mint Robertson), hogy a mester naponta prédikált a zsinagógában, és csodákat művelt ezres tömegek előtt, ezért az ő azonosításához nem szükséges egy apostol árulása. Pedig megtörtént. A Szentírásban nem lehet hiba, arra még gondolni se lehet; arra meg még kevésbé, hogy a véletlen is közrejátszhatott a világtörténelem legfontosabb eseményében. Ergo, nem volt véletlen Júdás árulása; előre elrendelt cselekedet volt, megvan a maga titokzatos helye a megváltás menetében. Runeberg így folytatja: az Ige, amikor testté lett, az általános létből a térbe került, az örökkévalóságból a történelembe, a határtalan boldogságból a változásba és a halálba; hogy az emberiség méltó legyen erre az áldozatra, az kellett, hogy valaki, minden ember nevében, ehhez méltó áldozatot hozzon. Iskarióti Júdás volt ez az ember. Júdás volt az egyetlen az apostolok közül, aki megérezte Jézus titkos istenségét és rettentő tervét. Az Ige halandóvá süllyedt, így Júdás, az Ige tanítványa is árulóvá süllyedhet (ami minden bűnök legaljasabbika), és az örök tűzre kerülhet. A földi világ az égi világot tükrözi; a föld alakzatai az ég alakzatainak felelnek meg; bőrünkön a foltok örök csillagképek térképei; Júdás valamilyen módon Jézust tükrözi. Ezért a harminc ezüstpénz és a csók; ezért az önként vállalt halál, hogy még jobban rászolgáljon a Megvetésre. Így magyarázta Nils Runeberg a Júdás-rejtélyt.

Egyik vallás teológusai sem fogadták el. Lars Peter Engström azzal vádolta, hogy nem ismeri vagy mellőzi a hiposztatikus egységet; Axel Borelius azzal, hogy felújítja a doketisták eretnekségét, akik tagadták Jézus emberségét; Lund szigorú püspöke pedig azzal, hogy ellentmond a harmadik versnek a Szent Lukács evangéliuma huszonkettedik részében.

A sok egyházi tiltakozás hatására Runeberg átírta könyvének egyes részeit, és módosított tanain. Átengedte ellenfeleinek a teológiát, ő maga pedig közvetett erkölcsi érveket keresett. Elismerte, hogy Jézusnak, "akinek megvoltak a Mindenhatósággal járó jelentős erőforrásai", nem volt szüksége emberre az emberiség megváltásához. Aztán cáfolta azokat, akik azt állítják, hogy nem tudunk semmit a rejtélyes árulóról. Tudjuk - mondta -, hogy ő volt az egyik apostol, a mennyek országának hirdetésére, betegek gyógyítására, poklosok tisztítására, halottak feltámasztására és ördögök űzésére kiválasztottak egyike (Máté 10,7-8; Lukács 9,1). Az olyan férfiú, akit így kitüntetett a Megváltó, megérdemli, hogy a leghelyesebben értelmezzük tetteit. Ha kapzsiságnak tulajdonítjuk a vétkét (ahogy néhányan teszik, János 12,6-ra hivatkozva), a leghitványabb indokkal is beérjük. Nils Runeberg szerint egészen más indoka volt: a túlzott, már-már határtalan aszkézis. Az aszkéta, hogy Istent dicsőítse, megalázza és sanyargatja testét; Júdás a lelkével tette ugyanezt. Lemondott a becsületről, a jóságról, a békéről, a mennyek országáról, mint mások - kevésbé hősiesen - az élvezetről.[1] Szörnyű józansággal előre megfontolta vétkeit. A házasságtörésben van valami gyöngédség és önfeláldozás; a gyilkosságban bátorság; a szentségtörésben és az istenkáromlásban bizonyos sátáni fény. Júdás nem engedte, hogy akármilyen erény is beszennyezze ezt a két bűnét: a bizalommal való visszaélést (János 12,6) és az árulást. Roppant alázatossággal járt el, méltatlannak érezte magát arra, hogy jó legyen. Pál apostol azt írja: Aki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék (I Kor. 1,31); Júdás a poklot kereste, mert elég volt neki az Úr boldogsága. Úgy gondolta, hogy a boldogság, mint a jóság is, isteni sajátság, és nem szabad, hogy emberek bitorolják őket.[2]

Sokan felfedezték, post factum, hogy Runeberg eleinte még megalapozottnak tetsző gondolatmenetében már ott rejlik későbbi különcsége, és hogy a Den hemlige Frälsaren csupán a Kristus och Judas elfajult vagy elkeseredett változata. 1907 vége felé Runeberg befejezte és kijavította a kéziratát; majdnem két év telt el, mire nyomdába adta. 1909 októberében jelent meg a könyv Erik Erfjord dán hebraista (homályos, már-már érthetetlen) előszavával, és ezzel az álnok mottóval: A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt (János 1,10). Maga a gondolatmenet nem bonyolult, bár a végkövetkeztetés rettenetes. Isten azért alacsonyította emberré magát - magyarázza Nils Runeberg -, hogy megváltsa az emberiséget; feltételezhetjük, hogy az általa hozott áldozat teljes, tökéletes és hiánytalanul érvényes volt. Istenkáromlás lenne, ha csak arra korlátoznánk a szenvedését, hogy egy délután meghalt a keresztfán.[3] Ha azt állítjuk, hogy ember volt és vétkezni képtelen, ellentmondásba keveredünk; az impeccabilitas és a humanitas fogalma nem egyeztethető össze. Kemnitz elismeri, hogy a Megváltó fáradtságot, nyugtalanságot, éhséget és szomjúságot érezhetett, fázhatott; akkor azt is elismerhetjük, hogy vétkezhetett, eltévelyedhetett. "Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kívánatos! Utált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője!" (Ézsaiás 53,2-3.) Ez a híres textus sokak szerint jövendölés a megfeszítettről, halála órájáról; mások (például Hans Lassen Martensen) szerint az általában Jézusnak tulajdonított szépség cáfolata; Runeberg szerint pedig pontos prófécia - nem egy pillanatra, hanem az időben és örökkévalóságban elkövetkező egész szörnyű jövőre vonatkozón - a testté lett Igéről. Isten hús-vér ember lett, de ember az aljasságig, a megvetésig és a mélységekig. Hogy megváltson bennünket, a történelem kusza hálóját szövő sorsok akármelyikét választhatta volna. Lehetett volna Nagy Sándor vagy Püthagorasz, Rurik vagy Jézus; de a legalantasabb sorsot választotta: Júdás lett.

Hiába látott napvilágot ez a felfedezés Stockholm és Lund könyvesboltjaiban. A hitetlenek a priori ízetlen és mesterkélt teológiai játéknak tartották; a teológusok még csak figyelemre se méltatták. Runeberg úgy érezte, hogy ez az egyetemes közöny csodálatosképpen igazolja a felfogását. Isten rendelte el ezt a közönyt; Isten nem akarta, hogy fény derüljön szörnyű titkára a földön. Runeberg megértette: még nem érkezett el az idő. Úgy érezte, ősi isteni átkok tornyosulnak fölé. Eszébe jutott Illés és Mózes, akik elfedték arcukat a hegyen, hogy ne lássák Istent; Ézsaiás, aki megrémült, amikor szemeit Őrá emelte, kinek dicsősége betölti a földet; Saul, aki megvakult a damaszkuszi úton; Simeon ben Azai rabbi, aki meglátta a paradicsomot és meghalt; a híres varázsló, Viterbói János, aki beleőrült a Szentháromság látványába; a midrások, amelyek undorodnak az istentelenektől, kik szájukra veszik Isten Titkos Nevét, a Sem Hamephoras-t. Vajon ő nem vétkes ebben a sötét bűnben? Nem a Lélek káromlása ez, ami soha meg nem bocsáttatik (Máté 12,31)? Valerius Soranus meghalt, mert elárulta Róma titkos nevét; milyen végtelen büntetés lesz az övé, amiért felfedte és elárulta Isten rettenetes nevét?

Álmatlanságtól és szédítő dialektikától részegen bolyongott Nils Runeberg Malmö utcáin, hangosan könyörögve, hogy adassék meg neki a kegy, hadd osztozhasson a poklon a Megváltóval.

Egy megpattant ér okozta a halálát 1912. március elsején. Az eretnekségek kutatói talán emlékeznek majd rá; a Fiúról szóló és már teljesnek tetsző elméletet megtoldotta a gonoszság és a balsors bonyodalmaival.

1944

Karsai Gábor fordítása


A jegyzet számára kattintva térhet vissza a szöveg megfelelő helyére.

[1] Borelius gúnyosan kérdi: Miért nem mondott le a lemondásról? Vagy arról, hogy lemondjon a lemondásról?
[2] Euclydes de Cunha, egy olyan könyvben, amit Runeberg nem ismert, feljegyezte, hogy a canudosi eretnekek vezetője, António Conselheiro számára az erény "majdnem istentelenség" volt. Az argentin olvasó talán emlékszik hasonló részletekre Almafuerte munkájában. A Sju Insegel című szimbolista lapban Runeberg egy leíró költeményt közölt A titkos víz címen. Az első versszakokban egy lármás nap eseményeiről olvashatunk, az utolsókban egy jeges tó felfedezéséről; a csendes örök víz csillapítja hasztalan erőszakosságunkat, valahogy engedi, majd feloldja és sugalmazza a költő. S így fejezi be: az erdő vize boldog; mi gonoszok és szenvedők is lehetünk.
[3] Maurice Abramowicz írja: "Jésus, d'après ce scandinave, a toujours le beau rôle; ses déboires, grâce à la science des typographes, jouissent d'une réputation polyglotte; sa résidence de trentetrois ans parmi les humains ne fut, en somme, qu'une villégiature." A Christelige Dogmatik harmadik függelékében Erfjord visszautasítja ezt a kitételt. Isten megfeszítése nem zárult le - jegyzi meg -, mert ami már egyszer megtörtént az időben, az szüntelenül ismétlődik az örökkévalóságban. Júdás most is kapja az ezüstpénzeket, most is csókolja Jézust, újból és újból szétszórja a tallérokat a templomban, s azóta is hurkolja a kötelet a vér mezején. (Állítása igazolására Erfjord Jaromír Hladík Az örökkévalóság védelmében című művéből idézi az első kötet utolsó fejezetét.)

Ennyi lenne mindössze. Ha már nem hiszek többé a "jó"-ban, vagy nevezzük bárhogy, teljes mértékben igazat adok LiteraGeeknek, kizáró gyámság alá helyeztetem magam, és húzok hodászra a testvéreim közé.

0 Tovább

Kedves Edit 2

Idősebb vagyok, mint Szlovákia.

0 Tovább

USA

Gondolom, nem kerestétek fel Fülesden a Keresztanyut, ezért hát nagy vonalakban vázolnám az elméletét: hát, szóval, hogy is mondjam, szóval tehát ő volna az antirobi, mivel hogy beülteti a bogarat az emberek fülébe, hogy itt mindent szabad, még néger elnököt is (bocs, tesó, mi így mondjuk), aztán a kezében összpontosul mindenfajta hatalom, és nincsenek már ruszkik se, hogy megállítsák, de gondolom ezzel arab, japán, kínai, kubai, etc testvéreink is csak egyet tudnak érteni, szóval oda is kéne már egy normálisabb demokrácia-féle. Ígérem többet nem fogok politizálni, nos, nem nagyon, csak ha valami mondjuk nagyon bassza a csőrömet, mint ez a trafikálás.

+ azt nem tudom, hogy miért nem látják az amcsik, hogy a SEMMIRŐL szavaznak, 2 lehetőség van, de mind a kettő közül bármelyik ugyanazt csinálja végül. Ez nekik a "demokrácia". Sirály.

0 Tovább

b+

De egy kis ribanc ez az Anikó. Végig én fizettem a telefonját, hogy a volt pasijait tudja hívogatni. De végül csak megérte, mert most valahogy nagyon kapós lett, és hamar elkelt. Edit + szépen magyarul szólva baszik rám. Csodás kilátások. Csak az a baj, hogyha nincs mit csinálnom, itt foglak fárasztani benneteket egész álló nap. Nem tudom, mit csináljak. Ezek után nem akarom ott kerülgetni se Editet, se senkit. Jobb lesz, ha innen is lelépek. Az egyetlen hely, ahol ragaszkodtak hozzám a KM (nem ÖKM, hanem Kelet-Magyarország)  kihordás volt, csak hát ott is adódtak problémák, amiért eljöttem. Nem mintha annyira érdekelne, mi van bele írva, inkább a kihordás (nem úgy) tetszik, na meg a postásság. Régebben az volt az álmom, hogy postás legyek. De most már repülő akarok lenni. Vagy vonat. Vagy valami óraleolvasó. Baszok is én az egészre, tökre elvegetálok abból a napi 1000-esből, mivel már nincs, aki elszedje. A szomorú szamurájnak meg sok sikert Ancsához. (A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.)

0 Tovább

Erre Nem Akar Edit Válaszolni

Szia Edit
Sokszor beszélek magamban. Kicsit magányos vagyok. De ez így volt jó eddig, az se baj, ha egyedül maradok, de A-t ki kéne házasítanom. Mert az agyamra megy. +nagyon elszedi a lóvét, tényleg. Van 1 gyerek a 4-esbe jár, akinek bejön, vagy a volt férje. A többi volt bunkó kanjával nem merem magára hagyni, mert baj lenne. Mindig felnéztem az olyanokra, akik meg tudtak lenni egyedül is, én is voltam így, de magamra azért nem néztem fel, csak valami n után sóvárogtam, vagy alkoholizáltam. De leginkább egyszerre. Nem is tudom, mit gondolok Rólad, de Te gondolom, sejted, mi van. (az) (olyasmi) Én ilyen típus vagyok, ne haragudj, de meg kell kérdeznem, persze várhatna hétfőig, de nagyon unatkozok, hogy valahogy nem-e lehetne-e valami... ha ez ilyen szakmailag nem megoldható, akkor kitalálok valamit, otthagyom a melót, vagy valami. Ne érts félre, nekem hiányzik egy ilyen barát-barátnő, aztán meg melátnánk. Én skizóval nem kezdek (már) (ki), nem mindenki látja át úgy a helyzetét, mint én, de mondjuk Szalontai Edittel csak szakmázunk, Feldmárnak van egy példája, hogy elcsodálkozott, hogy a tanítója + egy másik csávó milyen okosak, meg jól elvannak, aztán kiderült, hogy mindössze 8 könyvet kellett volna elolvasnia, és ő is mindent értett volna. Hozzám még annyi se kell. Mit mondhatnék még, nagyon félek attól, hogy azt mondod, nem, semmi, a neten most is összetalálkoztam, vagyis már régebben egy csajjal Norika88, de mint kiderült, teljesen őrült. Te normális vagy. Biztos van valami dilid, pl nem tudom, de szeretném megtudni.
 
A naplód is érdekel 1 nap belőle, mondjuk. Én ilyen dokumentum-hülye lettem, ezért is kezdtem blogot írni, mindegy, nem sorolom fel hány száz blogot írtam, amíg az egyik végül egész tűrhető lett. (A mostani) Minden jót, írj azért valamit a hétvégén, ha kiloholtad magad :-)
Ma egy kicsit fáradt voltam, de bevettem a gyszt, most meg kukorékolok, hát nem tudom, hülyén 6, de tudom, hogy szednem kell, jó lenne itt megállni (megállapodni), különben sok  minden van még a világban, amit hipp-hopp megtudhatnék, de köszönöm szépen, én itt kiszállnék a buliból. Sokmindent elfelejtettem, de úgy az eszembe jutogatnak dolgok. Hülye vagyok, hogy hülyékkel facebookozok, aztán meg itt vagy Te, hogy segítsél az egyéni szociális problémámon, ami (sajnos) Téged is érint. Még1x ne haragudj, ha bántalak ezzel, v. valami.
 
Friedich Nietzsche :-)

0 Tovább

"Már ennyi az idő?" (Roboman akcióra kész, 2007. november 17.)

Tegnap lefekvés után (amint kibasztam a fejemből az Evanescence-t), furcsa álmom volt. Meghaltam. Lelkem kiszállt a testemből (illetve nem is nagyon volt már testem). Az az anyagtalan valami, ami voltam, először nagyon félt, és össze volt zavarodva, hát haldokolt, vagy mittudomén, még egyszer sem haldokoltam. Majd visszajött neki valamiféle látása és hallása, és egy mosdókagyló, vagy kád aljáról bugyborékoló hangok kíséretében emelkedni kezdett valami erő hatására. Állandó fülzúgásom, egyesek szerint skizofréniám csalhatatlan jele, amit általában álmomban nem hallok, elalváskor valahogy így lekeverik, na, az most felerősödött, pontosan ugyanúgy, mint amikor egyszer hátulról leütöttek az utcán. Körülbelül hatszor üvöltöttem el, persze hangok nélkül, hogy: ÉLNI AKAROK! ÉLNI AKAROK! stb. (Úgy látszik, a lelkeknek nem túl bő a szókincsük.) Ekkor felébredtem. Közvetlenül utána felhívott egy részeg vénasszony. Háromszor. A középsőt fel is vettem, részeg handabandázásából ez volt az egyetlen kivehető értelmes mondat: "Már ennyi az idő?"

Csak egy régi bejegyzés. Gondoltam, hátha segít.

0 Tovább

Akkor most csak egymás között...

Szavazás!

0 Tovább

Kedves Edit

Edit nem válaszolt az e-mailemre, fel teszem a kérdést, ezúttal tiszta tudatom birtokában. A kérdés már ismert mindenki előtt. Nos, tehát, Edit, hogy döntesz? Várom szíves válaszodat:

0 Tovább

Válasz Katinak 2

A további részletekről Fülesden kaptok felvilágosítást. Keressétek Keresztanyut. :-Đ

De ha esetleg így jobban érthető: 

0 Tovább

Egyelőre ennyit a mágiáról...

 Aki elsőként kihallja a szövegből, hogy "Gyere velem, Papp Róbert", az kap tőlem 1 sert. A menlo parki robotoknak meg kocc.

De ez is jó: 

Egyébként az a címe az albumnak, hogy Un. Ez még magyarul is jól hangzik. Le lehet tölteni. :-) Amúgy a "Hello, Obama" is tisztán hallatszik, ez az album jóval az elnökválasztás előtt készült, sajnálom, tesó.

0 Tovább

"Csináljuk meg!" - Gyurcsány Ferenc

Azt hittem, Kedves Majmócáim, hogy vissza kell menni az a betűig, és onnnan majd kitaláljátok megint az abc-t (anarchy option). De Ti gyorsabban tanultok, mint gondoltam. Sok sikert, remélem, hamarosan kiírhatjuk a D. N. A. Pályázatot!

0 Tovább

Először is (1sttorrent nov 11)

Nem gondoltam erre, hogy 3 női jézus kell a megváltáshoz. 1. Edit (a normális, nos, most már csak félig-meddig :-)), 2. Papp Roberta, a tájidegen tajparaszt, aki mégis fajmagyar, 3. Zsolnai Gáborné alias Demeter Anikó, a legkülönb. Hát elsőnek ennyi. Mindjártjön az utolsó. Mára :-Đ

0 Tovább

A kurva életbe

Most jutott eszembe, hogy amikor "hallucinálok", nekem Női Hangom Van... szóval az a mentális kivetülés eléggé nőies... lehet... annyi baj legyen, mikor az amerikai elnök meg, hát hogy is mondjam, sajnos nem vagyok elég PC, de színesbőrű/fekete, nálunk így mondják.

Anikó viszont csak ráutaló magatartást folytat: állandóan nekem kell kirángatnom a férfi vécéből... A francba, mi lesz még itt? :-D Hát, hogy szex nem, az tuti. "Gyógyszerváltás" van.

0 Tovább

Budapesten (Roboman akcióra kész, 2007. november 30.)

Amikor épp a Texas kocsmában piáltam, találkoztam egy angolul beszélő hölggyel, akivel szemben természetesen leültem, és elkezdtem zaklatni mindenféle hülyeséggel, hogy ti. én egy "rural punk" volnék, és már hónapok óta nem igazán beszéltem emberi lénnyel, és hogy be vagyok ide zárva, és most éppen piálok. Erre ő elmondta, hogy ő ugyan már naponta csak két pohár sört este (valamiért Arany Ászok rajongó volt, mondjuk én meg Löwenbrau), és hogy no szesz no para, én viszont elkezdtem zagyválni Finnországról, hogy az milyen jó, meg ő különben is onnan jött valami (secret... TOP secret) ügyben. És mondtam neki, hogy pszichiátria, erre a szemében elkezdődött tükröződni az ezer tó vidéke, és mondta, hogy hajjaj, és erre én mondtam neki, hogy "Say a Finnish goodbye", erre mondta, hogy "nekemin", én pedig természetesen kijavítottam a félrészeg-behúgyozott állapotom miatt, hogy "nákemiin". Na, ezt már ő sem bírta cérnával, és majdnem visszajött. Majd visszajön.

Megj: hol a rossz bajba van a Kalevalám? Mer mire meló után elmegyek az antikba, tuti, nem lesz bent 1 se. :-)

 

Különben a szcientológiásoktól kilógtam a Szigetre is egy Varttina koncert erejéig. Én voltam az a bőgőmasina, akitől egy francia lány cigit kért.

0 Tovább

Bolond Andi - reinkarnációs terápia

Minden skizo ismeri azt az ősi skizo "trükköt", amikor valakit másvalakinek nézünk, mint az a valaki, ez lehet élő személyek összekeverése kontaminálása, de Bolond Andinál szerintem másról volt szó. Ő volt köztünk a legbolondabb, tehát a legerősebb, és legtisztább pszichózist
Ő élte át akkor, valamikor 2006-2007 tájékán (bár lehet, hogy azóta is). Már nem tudta megkülönböztetni az embereket, egyedül én voltam Neki biztos pont, Balázs, Solymárról. + hogy én voltam az első szerelme. Egyedül ez kötötte a valósághoz. Amúgy válogatás nélkül mondta
mindenkire: "ő a sógorom", "ez a férjem"*, satöbbi, az egész familiáját. Az anyját, és a kislányát, amikor megjöttek, néha megismerte, néha nem. De jellemzően inkább nem. Sőt, azt hiszem, egyáltalán nem, csak valami jótét lelkeknek nézte őket, akik néha meglátogatják őt. Egyvalakit ismert fel a pszichiátrián, mégpedig engem, Balázst, Solymárról, és hogy én voltam az első szerelme. Ebben egészen, szinte a megrögzöttségig biztos volt. Én voltam az egyetlen biztos pont Neki az egész rohadt Nagykállóban, és nem tudtam segíteni rajta. Pedig nagyon szerettem volna. Engem nem érdekel az előző életem, hanem az érdekel, hogy Puskás Andrea jól érzi-e magát Kállósemjénben, vagy sem.

* Sőt egyszer azt is mondta, hogy "Az előbb láttam keresztanyádat. Kint ül a padon."

0 Tovább

In memoriam Edit 3

És hogy miért akadna meg egy ilyen kicsiszolt Fegyver a torkomon? Hát csak azért, mert nem vagyok én kardnyelő. Nagyon lassan megy a váltás a melóban a repü varázsszőnyeg megszövésekor, a szálak meg folyton összekuszálódnak. Ezek kurvára intő jelek. És mennyit kóstál manapság egy ilyen repü varázsszőnyeg? 300 Ft-ot. Ez már nem is egy 1000 Ft-os bolygó, hanem egy 300 Ft-os, kurva nagy az infláció, bazdmeg, csak nem veszitek észre.

De ígérem Neked, Edit, hogy menni fog a váltás, a hétvégi programom mindig csak annyi lesz, hogy megbaszom a rezet. És ezt az egész dolgot arra fogom fogni, hogy szedni kell a gyógyszert, és még nem áll be/ki/le/fel, mittudomén. De ha már nem bírnád cérnával  (nem is gondolom, hogy miattam, Magad miatt), végső esetben megmondom az igazat. Hiszen eddig is csak az igazat mondtam a magam kis undorító mutáns nyelvén.

És ameddig a prófétára várakozunk (nekem most eléggé androgünnek tűnik, és nem is biztos, hogy teljesen 100-as), elmondom Nektek, hogy mi lesz a Világ Végén.

Douglas Adams irodalmi pályázatot fogunk kiírni, és az lesz a győztes, aki valamilyen módszerrel félbe fogja tudni hagyni majd a művét. Én vagyok Douglas Adams. Na, milyen a magyarom? (Csak vicceltem.)

0 Tovább

A mágia részről

A mágia részt vagy én magam írom meg, vagy majd az Egyetlen és Igaz Prófétára fogom bízni. Nem majd, hanem "majd, majd". Isten szereti az Editeket, különösen az elsőt. (Na, a kicsit, vagy hogy mondjam. Nem is olyan kicsi. Még az is lehet, hogy megakad a torkomon.) 

0 Tovább

Ezt dobta a gép

A próféta megkapta a dokumentumot, és az Ő bölcsességére van bízva, hogy mihez kezd vele.

Más: és ha Női Jézus volt? És ha nem is igazán közülünk való? Mi nem közösítünk ki senkit.

Hogy csak az Ószövetséget olvastam? Lezsidózhattok. Hogy skizó vagyok? Mutánsozhattok.

A Női Jézuska megérdemli a családját, és a gyermekét, nem?

Én bízok a próféta bölcsességében, de ha holnap reggel 6-ig nem közli a verzióját, akkor hamis prófétának bizonyul, és leközlöm az eredeti dokumentumot :-). És hogy miért reggel 6-ig? Mert én is csak egy idegbeteg majom vagyok, aki nem bír egyhelyben megülni a picsáján.

Ja, és nem magam miatt, hanem a prófétanő iránti tiszteletem jeléül lekódolom a hírcsatornát reggel 6-ig :-Đ...

0 Tovább

Reggeli szavazás

Szavazás!

0 Tovább

A papoknak megint igazuk van/lett

Csak annyit a témáról, hogy rohadt fárasztó volt ma minden 1-es embert meggyőzni a Fehér Egérben arról, hogy én vagyok isten, és "különben meg ne tapizd a csajom kezét, mert később hozzá fogsz könyörögni közbenjárásért". Mintha a falnak beszélnék. Szóval ezért van szükség papságra. "Legyen így MOST!" :)

0 Tovább

Megszólal a Női Krisztus (halála esetén felbontandó)

                                                         Szia Anya!

Egész életembe csak rosszat csináltam, akarattal, de ezt megbántam! Bárcsak visszafordíthatnám az időt, hogy soha rosszat ne csináltam volna.  Irigylem Björnt, hogy ő nem csinált hülyeséget soha, és hpgy ő mindig jó volt hozzátok! És én voltam a rossz. Pedig Téged szerettelek Anya a legjobbban, meg Apát. Björnt egész életembe csak irigyeltem, volt szakmája, munkahelye van, családja. Én Gabit szerettem, pedig csak naív voltam, hogy 2 éven át hazudott, meg átvágott engem! Pedig örökre vele akartam volna maradni! Ez volt az álmom, meg Levivel.  De így mi értelme volt az életemnek! Anya, megbántam, hogy azzal a cigánnyal összejöttem!

Tudom, Gabi azért hagyott el, mert nem voltam jó háziasszony, meg amikor rohamom volt, félt tőle, és azért hagyott ott! De a múltat már nem lehet visszacsinálni sajnos! Ilyen az élet! Szeretlek titeket mindjájan tiszta szívemből!! Isten veletek!

Én voltam a fekete bárány!

Björn meg a tökély! Tudom, Anya, hogy Björnt jobbban szeretted.

Én pedig jó lány akartam volna lenni.

Anya te voltál a példa képem!

SZERETLEK TÉGED!

0 Tovább

Mások

A Grófnak, akinek 1 kék kereszt csüngött a nyakában az "artistával" (ezt mondtam neki, hogy bosszantsam), azt találtam mondani, hogy "Isten egy nagyon kis játékos" Akkor még nem jöttem rá, nem emlékeztem így vissza semmire, mint most, apránként. 1 dolog volt, amiben biztos voltam, hogy 1+1=2. Amúgy a Gróf felvidéki nemesi család sarja, csak hát ugye a Benes-dekrétumok és egyebek miatt most jól-rosszul összetákolt cigikkel seftel, ez az élete. Szóval, hogy miért nem vagyok úgy oda magamtól, ha már az istenségig jutottam, és ezt mindenféle módon bizonyítottam, hát csak azért, mert vannak itt mások is (legalábbis voltak). Kimondhatatlan hatalommal, de néven sem nevezhető betegségekkel, és iszonyatosan szenvednek a földi "gyógyszerektől". Egyszer végignéztem egy ilyen tag szenvedését, meg hogy milyen kínokban fetreng a dohányzóban, beszélni ugyan nem tudott, de mindenféle szörnyű hangot adott ki magából, holott tudta, hogy engem megijeszt vele. Amúgy meg nem is volt emberi fizimiskája. Azt mondták, agyvérzése volt, és azért ilyen, hát lehet, hogy volt, de akkor miért adta azokat a szörnyű hangokat, na mindegy. Ő is cigizett. Egyszer, amikor ott ültünk a dohányzóban, felnézett a plafonra, és kővé meredten bámulta. Tudjátok mi volt az? 1 pókháló tele legyekkel, tiszta undorító. Rám nézett, bólintott, majd azután békét hagyott nekem, talán még kezet is fogott velem (földi szokás szerint) utána, úgy rémlik. Hát ezért nem verem magam én itt, se ott, se sehol. Mire verjem magam, arra, hogy én csináltam ezt az egészet, jó kis hely, nem mondom, de vannak itt mások is...

Ja, mágia? Az is van. Mondjad, mondjad még robi, miket láttál? Hát először is csinálok 1 facebook csoportot 1+1=2 címmel, oda berakom a Dzsidzsi Csekey-féle hivatkozást, azt nem tiltja le a pornó miatt (ezt is a Gróf mondta, hogy így lehet akár pornó is fent), és akkor folytatjuk, csak kéne valaki, aki megcsinálja velem az 1+1=2 csoportot... Egy kíváncsi fáncsi... talán... apám?! Vagy ha nem ő, előbb-utóbb úgyis valaki, csak Feca most nem ér rá éppen... mindig azok a nők :-)

Na, facebook csoport: https://www.facebook.com/#!/groups/365012010267241/

Vajon kivel csináltam, kedves CiteraGeek?

(Amúgy az ikont elbasztam, mert azt hitttem, hogy egy victory jel, de ehelyett egy ördögvilla, vegyétek úgy, hogy csak egy összetört szív. Ki lehet ezt valaha javítani?) 

0 Tovább

Gyónás

Nem is voltam olyan részeg, de valamit csak úgy heccből kipróbáltam. Ez még a "betegségem" előtt volt nem sokkal. Roland gondolt 1-et (mindig "csak úgy" gondolt 1-et, de néha többet is), és azt mondta, menjünk fel a kisavasi, vagy mittudomén milyen templom van ott, szóval ahhoz. Én engedelmesen követtem. Roland a kifinomult esztétikai érzékével mérte éppen fel a látványosságot, amikor én, mivelhogy akkor éppen valamiért nem ment az írás, gondoltam egyet, és csináltam 1 kis performance-t. Mármint ősi szokás szerint elkezdtem üvölteni felfelé, a magasba, hogy:

- Gyere le, Te geci! Onnan kurva könnyű ám! Gyere le, Te rohadék, és cseréljünk helyet! (...)

Pár percet üvöltözhettem így, de Roland már rohant is lefelé azon a hülye lépcsön, mintha 1000 ördög kergetné, hogy alig bírtam utolérni, amikor végeztem a "fohásszal". Persze nemsokára kitört rajtam a kórság. Amikor később, már a betegségem alatt megtudtam, hogy Ördög címmel írta meg a könyvét, azt hittem, meg fog ütni a guta, de nem szóltam neki semmit. Sőt, egyre ritkábban beszéltünk az én nagy dögrovásom miatt. Gaztettemnek egyetlen élő szem/fültanúja, Málik Roland, "2011. január 28-án, pénteken az ecuadori Santa Marianitában, a Playa Bonitán a Csendes-óceánba fulladt."

That's all, Folks! :(

Erről még csak annyit, hogy a végén mindig az erősebb kutya baszik, nem igaz, Lőrincz Adrienne, Te a rossz sóstóhegyi Robit választottad. Ehhez nem is kell eljutni az evangéliumokig, ez már az Ószövetségben benne van, hogy ne kívánd a másét, nem igaz, kedves földijeim?

0 Tovább

Érdekességek az "informatika" világából

Elkezdek írni a freeblogon, erre a blogszolgáltató benyeli a blogomat, majd nagy 1 kis adatvesztés árán valahogy nagy nehezen előkerül: a freeblog mégis kiköpte. Ingyenes külföldi tárhelyszolgáltatóknál a blogjaim sorra szűnnek meg, de még a FIZETŐS tárhely is eltünteti valahogy. Először lerohad a freeblog (már a Google sem találja), most meg a postr "gyengélkedik", és máris sokkal lejjebb rangsorolta a Google (ezt Puzsér Úr blogján mértem le). Persze az export/import menü is csak dísznek van itt, hogy elhúzhatnék már a blog.hu-ra...

Különben meg látta mostanában valaki az Origót? Kétségbeejtő.

Tényleg Skandar Graun lennék?!

0 Tovább

Ha...

nincs bent a pénztáros, az istennek se adnak ki pénzt, úh. a mai program (Nyírplaza) elmaradt.

Edit meg valószínűleg érti a viccet, mert egész nap vigyorgott, mint (most nem akarok csúnyát mondani, mert ezen már tényleg megsértődne).

Szóval az egész délutánom szabad, tehát most megint jól megbaszom a rezet.

Egyébként meg, hogy ne csak ilyen falmelléki dumák legyenek mára, kifejezetten tetszett tegnap a HírTV-n Erdő Péternek az a nyilatkozata, hogy ha isten elkezd velünk kommunikálni, akkor meg kell próbálni neki visszakommunikálni, vagy valami ilyesmi. Meg hogy át kell szervezni a hittanoktatást. Bérfejlesztések, ilyesmi. Na, persze.

0 Tovább

Hogy kezdődött?

Ez lehet, hogy csak egy rövid bejegyzés lesz, de remélem, hogy érthető. Nem tudom, mondtam-e, hogy amikor bevittek, éppen akkor másztam ki a fürdőkádból, és amikor bevittek, csak egy kötött pulóvert, meg egy boxert bírtam magamra venni (persze ez a pszichiátrián már pucérnak számít, na hagyjuk is). És hogy mit csináltam én a fürdőkádban? (Nem azt:)) Kamillás fürdőben áztattam magam, hogy lenyugodjak, de ehhez a világ kamillája nem lett volna elég szerintem. Akkor még pszichiátriai gyógyszert nem ismertem. Mármint bibliai értelemben.

Miért voltam ilyen ideges? Mert azt "képzeltem", hogy a társadalom ÖSSZES rétege elvonul az ajtóm előtt, és mindegyik csak kér és kér valamit. De a legjobban a katolikus papokon és az öregasszonyokon lepődtem meg, hogy mi dolgom nekem velük? Én meg csak áztattam-áztattam magam a kamillás fürdőben, de amikor már nem bírtam tovább, gyorsan magamra kaptam a fent említett cuccokat, és kimentem ajtót nyitni. Nem nagyon volt ott senki, de ott is egy elég szar halum volt. Aztán persze nem telt bele 10 perc, és leoltottak. Pedig egy szót sem szóltam, csak álltam meredten, meg tébláboltam egy kicsit. A minap jöttem rá, hogy mit akartak tőlem ezek a "társadalmi rétegek":

HÁT KURVÁRA IMÁDKOZTAK, BAZMEG.

0 Tovább

wak wezet wilágtalant

Szóval eme kis romantikus kitérő után, ott tartottunk valahol, ugye, hogy háló. Hát akkor nem kell nekem tanítvány, mert mindenki, aki használja a világhálót, bele fog sétálni előbb-utóbb ebbe a blogba, és úgy fog innen kisétálni, hogy nem lesz róla teljesen meggyőződve, hogy ki is itt a bolond. Fogalmazhatunk úgy is, hogy kiáradt a szentlélek. Az egész bolygóra.

0 Tovább

Ó, Edit!

Hidd el, legszebbek az el nem csókolt csókok. Bár lehet, hogy ettől most kapott el éppen a hányinger, nem baj, ne zavarjon. Csak légyszi a melóban tegyünk úgy mint "régen", és maradj meg társalkodónőmnek. Nekem az se baj, ha nagyívben kikerülsz. Nekem a Női Jézusra kell vigyáznom, ameddig úgy látom jónak, hogy gyámolításra szorul. Bocsi, most  nem tudok többet írni, mert bőgök, mint 1 majom.

0 Tovább

"Hirtelen halál"-os szavazás

Szavazás!

Utálom, hogy csak a robotok vigyorognak a pofámba. Igaz, hogy a korábbi nickem roboman volt (azelőtt meg para), a középsuliban mester, meg diri v direktor + szólítás járt ki nekem, a főiskolán robcsi bébi, az egyetemen egyszerűen teknőc (a hátizsákom miatt, ami mindig ottmaradt valamelyik buliban, persze sosem hagytam el végleg). Ja, Roland kischolnokynak hívott... Meg még itt a blogon is ragadt rám 1-2(-3), de ezt gondolom, tudjátok. Egyszer kiröhögtek a buszon a Névtan füzetem miatt, pedig az volt az egyik kedvenc tantárgyam. A Bombanő tartotta. Különben ezek közül a nevek közül bármelyikre hallgatok. A parára leginkább.

0 Tovább

J-nek is biztos voltak szar napjai...

 

Az enyém most kifejezetten ilyen. Holnap, gondolom, valami mise, aztán holnapután meg semmise: vissza a melóba úgy, hogy most már 100, hogy mindenki tud mindenről. Még jó, hogy nem írom le a "péniszfunkció"-mat, mint Adrian Mole. Már egy ideje kurvára cölibátusban élek, 1 szent is megirigyelhetné. A gépet behoztuk a szobámba, hú de király! 10h-ig azt csinálok, amit akarok, akár el is kezdhetném azokat a kézenállásokat, amit Villás Béla főpapja javasolt. Vagy fejen is állhatnék. Vettem egy Camus könyvet, de minek, fasz se fog már olvasni ezek után, én jó nagy hülyeségeket (bocsánat, marhaság, de nem hülyeség) leírtam idáig, de magamat minek olvasgassam. Tudom magamról, hogy hülye vagyok, mindig is tudtam. A depit fiatal koromban inkább divatból csináltam, a skizóval meg beparáztattak 7 évre úgy, hogy megmukkani se mertem, mert azt olvastam, hogy az a szabály. Aztán kurvára nem az, de mindegy.

Apám azt mondja, hogy a viselkedésem kurvára eltér az írásaimtól, hát, szerintem társaságfüggő. Nem tudom, mi legyen ezekkel a nőkkel, bazmeg, mert a fasz kivan velük. TÉNYLEG el kéne húzni innen most már oda, ahol nem ism... nevet vált... plaszt... nem jó ez sehogy, b+. Nekem amúgy TÉNYLEG grafomániám van, úgyhogy lehet, hogy egykönnyen nem szabadultok + tőlem, meg meg is fogtok unni egy idő után. Mindig ugyanazok az útszéli dumák, simliskedések (persze, hogy egy csomót le sem írtam, ANNYIRA nem vagyok hülye). De amúgy elég sokat. Hát, azért a legtöbbet.

Most ilyenkor mi a teendő? Volt már valaki ilyen helyzetben? Én nem hiszem. A "skizofrénia" egy cseppet sem viselt meg, ez a 4. rész meg már pláne, hanem valahogy gyógyított, és megtisztított. Igen, más lettem. Asszem most is volt néhány fehér lélegzetem, vagyis a Villás szerint távozott belőlem néhány lélek. De most én én vagyok. Köhécseltem egy kicsit az extra doboz cigiktől, amit a folyosó végibe unalmamban magamba szívtam, de most semmi bajom.

Csak ez a kurva unalom, bazmeg. A kertet meg utálom, paradicsomi állapotok, baszki. Persze a mhelyen jelentkeztem egy kis munka utáni kertészkedésre, de azt mondjuk nem teszik ki az ablakba, amit én ott le fogok művelni. "Kapálózni" még nagyjából tudok, a többit meg... mi a faszt írkálok én itt össze-vissza? Az abilifyal van egy pár évem, amíg elkezdek megint ufókat látni, viszont az ufó (vagy hogy mondjam) TÉNYLEG ott volt, és ők szerintem komolyan gondolják, amit gondolnak. De hogy pontosan mit, azt nem tudom. Azt javaslom nekik, hogy legközelebb egyszerre csak 1 beszéljen, és ne hazudozzon folyton, mert így nem fogjuk egymást soha megérteni az életben. Vi-lá-gos?

Rinyáljak még? Na, jó nem.

0 Tovább

Találós Kérdés

http://nemvagyokbeteg.postr.hu/ja-ezt-ajanlom-ma-mindenkinek-a-meloba-d/

Szavazás!

0 Tovább

szedte-vette-teremtette

A világot majdnem megszüntette. Nem tudom befogni a lepénylesőmet, vagy lesznek tanítványaim, vagy nem Pünkösdig + 1 hétig. J se hálóval fogta a tanítványait.

 Apropó, háló, szerintem Az öreg halász és a tenger is azért ért Nobelt, mert olyan kínkeserves olvasmány, mint a szegény halász küzdelme az elemekkel + a hallal, és az olvasó ezen a szenvedésen keresztül érzi át az ö. h. Kinját. (Köszi Dzsidzi Csekey a blogcímet :))

Mit is akartam? Lehet, hogy még mindig magyarázatra szorulna, hogy a Világban nincs kérdés, és nincs válasz, csak 1 valami nem szorul magyarázatra, hogy a gondolat magyarul gondolja önmagát. Miért? Mert így érzi magát biztonságban. Már az oviba' is gyakran gondolkodtam el azon, hogy nem nehezebb-e megtanulni külföldiül, mint magyarul. De valószínűleg nem.

 Attól, hogy magyarul gondolja magát, még hordozhat "külföldi" jelentést, Bábel óta ez a tény elsikkadt, mert el kellett neki sikkadnia. (Ezt jól megmondtam.) Jó. Ha kezdetben egy magyar gondolat kezdett el magyarázni, nem írom le többször, hogy "osztódás", de valahogy, ahogy telt-múlt az idő egyre több gondolat lett, van nem-magyar gondolat is tehát, de önmagára az/ő is magyarul gondol.

Miért? Mert nem lehet megmagyarázni egy gondolatnak, hogy ne magyarul gondolja önmagát, mert olyan, mint egy nyakas székely, aki csak beleszövi a prédikációjába, hogy J "nemzedékről nemzedékre megvált" minket, ha nem is olyan látványosan, és még azt is eléneklik a hívek, hogy az atya és a fiú egylényegű, már nem tudom, hogy volt pontosan, de tetszett. Talán valami azonosságról is szó volt. A szentlélekről pedig szó sem esett, pedig mintha Pünködkor kéne kiáradni a tanítványokba:). De hát most már nem hiszem, hogy dátumokho' kéne ragaszkodnom, jönnek, amikor jönnek, és akkor kiárad a szentlélek is (ha addig rájövök, hogy mi a csuda az :)) Jelenleg ezt csak úgy tudom most meghálálni, ha beszúrok ide 1 kis Arankát. :)

 

A gondolatok addig maradnak, amíg csak gondolják, természetesen, de mi lenne velünk nélkülük? Valószínűleg olyanokká változnánk vissza, mint a legközelebbi rokonaink, a gorillák, vagy kik. Csimpánz, mit tudom én. Ezért bocsánatot kérek attól a véglénytől is, aki elkezdett velem kekeckedni, amikor "pszichotikus" voltam, és azt találtam neki mondani, hogy "jó, akkor majd majom-koromban majd jól agyonverlek egy banánnal". Különben mi lenne, ha mégis megszűnne a Föld, csak néhány kósza gondolat maradna itt magányosan. Talán kigondolnának valamit. Nem akarom leírni azt a szót, hogy "reinkarnáció", de valószínüleg újra kezdődne minden. Hány milliárd éves a Föld? És hanyadik hány milliárd? Hányszor csináljuk már valószínűleg nagyjából ugyanazt? Mi az a déja vu? Ja, és érdekes módon megtaláltam azt a Sziámi számot is a youtube-on, amit egyszer a melóba kértem volna, de véletlenül pont akkor tűnt el az internetről még a szövege is. Micsoda pech. Ha jól tudom, így mondják.

0 Tovább

Addig videózzunk egy kicsit.

Egyébként ő az az ember, akinek már majdnem összejött valami. Ha én sem vagyok elég világos Nektek, nem bennetek van a hiba, hanem az én hiányos ismereteimben, Ne hibáztassatok érte. J történetét meg nem fogom elolvasni, vagyok olyan hm... szerény? Különben meg az istenség se érdekel, ameddig Ti valahova felfelé fohászkodtok, én meg itt vagyok lent. Anyway, ez hogy hangzik: "Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan"? Hozzátenném azóta, hogy lányai is vannak -:D.

0 Tovább

"Ez marhaság, de nem hülyeség" - Babicz

1+1=2

0 Tovább

Eurovízió

Na, most jutott idő először meghallgatni ezt a ByeAlex számot. Hát nem is tudom... de hallom, hogy sokaknak tetszik... Most nem leszek olyan, mint Pregitzer Fruzsina, aki a zsűriből egyedüli nyíregyháziként pontozta le a nyíregyházi csapatot, és miatta estünk ki az angol nyelvű drámafesztiválról. Hadd szóljon! :)

Mármint itt is. :) 

Küldöm Anikónak.

Ezt pedig Editnek.

És ennyi.

Meg egy bambi.

0 Tovább

Közeleg a Pünkösd

Puzsér Róbert Hajdú Péter-ellenes évet emleget, de szerintem nem rendezett a vérnyomása, de ezt meg is írtam neki. Meg azt is, hogy nyakunkon az ünnep, és 11 hely még kiadó, mert akkor lesz a szentlélek kiáradása a tanítványokba. Milyen poén lenne, ha idén J-t is, meg az összes 12 tanítványát Robinak hívnák :-Đ Kitörne a balhé, mi?! Na, jó, Robertát is elfogadok. Vagy ha valaki hiteles okmányokkal tudja igazolni a névváltoztatási kérelmét, de opsz, lehet, hogy már lejárt a határidő a hivatalokban :-)

Na, de legyünk egy kicsit humánusabbak, mint a felsőoktatási intézmények hivatalai/tanulmányi osztályai. A pünkösd utáni héten (ez 4 nap, eddig általában senki nincs berúgva) még beadható a névváltoztatási kérelem. Csak előtte meg kell esküdni Baphometre, hogy be lesz adva a kérelem. Nyugi, nem a Sátánra, hanem arra, amelyiknek a bálványozásával a templomos lovagrendet vádolta meg Szép Fülöp + (a katolikus, mondjuk melyik másik) inkvizíció. Különben meg Kálvin meg megégettette Szervét Mihályt, szóval egyik kutya másik eb. Pedig az ő elmélete állt hozzám a legközelebb. Na, mind1, hagyjuk.

 

Ja, az új telószámom: +36202397723, sms is jöhet. Tanultam 1 kis latint is Érsekcsanádi Istvántól.

0 Tovább

Szégyen

Nem olvasom vissza szinte soha a blogomat, az ember a skizofrén epizódjait általában jobban szégyelli, mint hogy milyen pornófilmekre izél, na... de hát ez Edit jobban tudja nálam, szebben is intonálja a szót.

Csak annyit szeretnék most mondani, hogy nem szeretném az egész életemet a saját Jézusságom/nem Jézusságom bizonyítgatásával/cáfolásával tölteni, van nekem jobb dolgom is.

Tegnap például a melóban Edit 2 betanított szőni (ott is van dugás bőven), különben meg nagyon kemény meló egy ilyen szőnyeget megszőni, már csak azokat a kis huzalokat is felhúzni, amire aztán megy a szövés. Edit 2-vel egy csomót röhögtünk magunkon, hogy ott szédelgünk, ahogy áll befele az abilify. Ő is most váltott abilifyra. Persze én csak ésszel szedem, nem akarok úgy járni, mint amikor majdnem ráaludtam Editre :). Edit 2-vel még témázgattunk egy kicsit azon, hogy milyen vodkát adnak a Fehér Egérben, mert szerinte az kurva jó, mondtam, hogy Tallérost, láttam az üvegen, mert tegnap is azt ittam. S'il vous plait, s'il te plait.

Ja, igen, hogy engem nem is igazán foglalkoztat éz a jézusság, hanem inkább ezt a sámán/táltos/garabonciás dolgot szeretném tisztába rakni (magyarok vagyunk, vagy mi az isten), a kereszténység szépen mondva csak ráírta magát a mi ősi világképünkre, csúnyán mondva gyökerestül kiirtotta azt, és azokat is, akik ezt képviselték. Nem volt szép dolog, na.

Kányádi Sándor szerint az internet (the internet is for porn :) elterjedése a kereszténység felvételéhez mérhető. Szerintem a kereszténység felvétele viszont csak a latint adta nekünk, mint lingua francat (közvetítőnyelvet), mint az "Európ Unió" az angolt. A magyar ember nem szívesen tanul nyelveket, de az angol se olyan rossz, ha egy gyarmatbirodalmat el lehetett vele navigálni (ideig-óráig). De tényleg, én bírom az angolt, csak mondjuk baszok rá, hogy silabizáljam, van egy egész korrekt Dickens fordításom az abilifyon, keserves meló volt összehozni. De végül azt mondom, megérte. Nem érte. Mit tudom én. Hát így mennek ezek a dolgok.

0 Tovább

Puzzle: hova tűnt harmony?

Egyetlen hajatok szála sem hullhat ki a fejetekből Atyám tudta nélkül! - mondta állítólag J (legyen most már csak J, annyiszor van itt szó róla a blogban). De akkor azt csak a jóég tudja, mi van harmonyval. Eltűnésekor indigóra festett szemhéjat + pulcsit viselt, az alsó ruházatát igazán nem láttam :), de még annyit tudok, hogy festett vörös/barna haja szokott lenni. Ja, a hasát, azt láttam, mert így akarta bizonyítani a világnak, hogy mennyire nem kövér. Mondjuk engem a harmony hasa a legkevésbé sem izgat, de az igen, hogy reménytelenül szerelmes egy R nevű szaralakba, aki néha felhívja, bár tudja, hogy harmony nem meri felvenni a telefont (szóval ilyen anti-zaklató). Meg harmonynak van egy olyan téveszméje, hogy ő J menyasszonya, vagy hogy ő J (tessék, már megint egy női J, kíváncsi volnék a skizók nembeli megoszlására, amúgy.) De térjünk csak vissza erre a J menyasszonya téveszmére, ez eddig maximum apácákra volt jellemző, meg talán Jeanne D'Arcra, de mindenesetre nem egy minden napos téveszme. De talán van értelme. Nekem az ufós epizódom idején volt egy utolsó hanghallásom, mielőtt győzőtt bennem a gyógyszer: nem Anikó való hozzád, hanem Valentinyi Márta! Ezt Jegyezd meg, Robi! Hozzád Valentinyi Márta való! Aztán elkussolt ez a férfi hang is. (régebben azt mondtam, hogy a férfi hang se szó, se beszéd, otthagyott, ez csak most került felszínre bennem). Na, Persze, Valentinyi Márta Békéscsabán lakik, bezárkózva a nagymamája lakásába. Néha sétál egyet a Körös-parton, és lefényképez néhány kacsát. Oda én az életben nem fogok eljutni, az interneten pedig csak harmony néven található (vagyis most már nem igazán található) meg. Innen meg már nem folytatom Jézus+Jézus menyasszonya+ufók+skizofrén gén, ez már nekem is sok. Ez kábé abban az időben volt, amikor az abilify blogot kezdtem írni (ha valaki még emlékszik, még haluztam, amikor írni kezdtem.) Örültem, mint majom a farkának, hogy van egy csajom. Na ez meg egy gyönyörű párhuzamos hallucináció, bászmeg...

 A Megvilágosodtam témánál kialákult kis vitához meg üzenném, hogy többet tényleg nem teszek fel pornót, csak még ezt az egyet szeretném +mutatni, mert szerintem mókás:

0 Tovább

Emil Rulez!

Hát, az új címemen (robi781030@gmail.com) sem sok cím van felvéve, csak a LiteraGeeké, meg az Edité. Tegnap meg rámjött a csihari, és mindenkinek levelet írtam. LiteraGeeknek valami olyasmit írtam, hogy ne csesszen már ki velem, és jöjjön vissza a blogra kommentelni, Edittől meg megkérdeztem, hogy amúgy mit gondol Douglas Adamsről + persze megadtam neki a blogcímemet, hogy ne ő legyen az utolsó, aki tudomást szerez arról, hogy mi zajlik VALÓJÁBAN a melóhelyen. Ő még spirituálisan nem egy felébredt lélek, hallgatni is rossz volt azon a szép magyar hangján a vészterhes időben feltett kérdésemre a választ: maszturbálás, maszturbálás, maszturbálás x 100. Reggel megbántam ezt az Edites dolgot, és azt írtam neki, ha lehet, ne nézze meg, inkább dumáljuk meg személyesen, ő úgyis úgy élőben szereti saját elmondása alapján. Amúgy még nemigen írt vissza. Sokan azt mondták, hogy dumáljak inkább, csak 1 valakinek kéne egy teen film 5:1, inkább beillesztek ide egy Emil Rulez! számot (gondolom már mindenki unalomig ismeri, de csak azért, hogy Hajós András ne mondhassa, hogy lopom a dumáját :))

 

0 Tovább

Eh, mit, megcsinálom most...

Szavazás!

0 Tovább

Megvilágosodtam

Azt hiszem, LiteraGeek tegnap megvilágította az elmémet: Ti hülyének néztek engem. Hogy a Bolond Jézus feltámadott 2013 április 1-jén, és azóta hülyeségeket beszél egyfolytában. Elmondom akkor a Susogós mackók film egyfajta értelmezését, és akkor ennyi. Az én egyik értelmezésemben ez 2 spirituális mesterről szól (véletlenül belenéztem a Vidám vasárnap húsvéti adásába, és Németh Sándor éppen valami spirituális korszakról + feldúsulásról dumált).

Szóval ezek a mesterek arról beszélnek, hogy tavaly is mi volt (2012), és hogy ki se jöttek a barlangjukból. Erre fogják magukat, 2013 április 1-jén ("1 hónapot csúszott a tavasz") kimerészkednek a barlangjukból, talán, hogy kipróbáljanak valamit a sok zagyvaságól, amit összehordtak, én nem tudom, és kurva nagyot zakóznak. "Elkúrtuk..." De már késő, bemondják a rádióban/tv-ben, és az emberek azonnal utánuk csinálják a mutatványt.

A pofára eséssel együtt.

Köszönöm, LiteraGeek, hogy mevilágosítottad az elmémet. Megint lesz pornó. Most még csak linkbe, de később lehet, hogy direktbe tolom a pof... arcotokba.

http://xhamster.com/movies/1339999/german_girls_cast_some_dudes_part2.html

Na, jó, délután inkább kiírunk róla egy szavazást, talán úgy a tisztességes. Elvileg demokrácia van. De ez a kétharmad sehogy se fér a fejembe...:)

0 Tovább

Ja, mégis írok... egy rövidet...

Bazdmeg, ebben a kurva házban meg ugyanolyanok a rendszabályok, mint a pszichiátrián, sőt rosszabbak, 10-6-ig villanyoltás, beosztják a cigit (de még a kávét is), gyógyszerosztás, anyám picsája. Vizit, az meg nem reggel 9-kor van, hanem egyfolytában.

Bazdmeg, én lényegében ki se jöttem a pszichiátriáról, mert itt is van olyan beteg, aki intézményvezető főorvosnak gondolja magát, és ez apám. Anyám csak annyit mondott reggel, amikor 5-kor keltem 6 helyett, hogy "Menj te a jó kurva anyádba!", de ezt már megszoktam tőle...

0 Tovább

Hol a buli?

"Hol a buli?

Hol vannak azok a barátkozósra ivott, kellemes társalgók, akik egyetemvárosok közelében szoktak feltűnni, egész életük a buliról szól, és akiknél nem számít, hogy milyen napszak van, mert a "buli" nem válogat, lecsaphat rájuk reggel, délben, este. Lehet, hogy soha nem is léteztek, csak az én képzeletemben, mert nem találom őket sehol, de szerintem a világ változott meg, a részegség ciki, a cigi is egyre inkább, itt mindenki örökké akar élni, pedig az élet elég hosszú, csak nem elég széles, mindig ezt mondtam régen, kihalófélben lévő fajta voltam már akkor is, és jött a betegség, és kiirtott, sokak szerint várható volt valami, de arra aztán senki nem számított, hogy ilyen formában vonjon ki a forgalomból...

Úgy érzem, "a világegyetem leghosszabb és legártalmasabb bulijáról" szakított ki a betegség, és a gyengélkedésből felépülve azon vettem észre magam, hogy egy 26 éves örök gyereket pesztrálok, akinek van egy lassan 3 éves fia, és még mindig nem vált el a férjétől. Az egyetlen közös bennünk, hogy mind a ketten egy-egy véget nem érő buliból kerültünk a pszichiátriára, onnan a központba, de ez nem ugyanaz a buli volt, és szeretnénk visszamenni, mindenki a saját bulijába, de már mind a két buli véget ért, mi meg ott állunk ketten, és nem akarunk hazamenni. Mintha büntetésből kizártak volna minket a saját életünkből, és ezért ketten kóvályognánk egy idegen világban, másnaposan kávézgatunk különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön az életünk afterpartija."

abilify.freeblog.hu, 2011. júl. 29.

0 Tovább

Újabb borzalmas haluk

Mint már említettem, a tudatszint emelkedés nagyban hasonlít egy LSD tripre, annak negatív hatásai nélkül . És azt is, hogy a Föld megteszi nekünk azt a szívességet, hogy nem fog osztódni addig, amíg nem feltétlenül muszáj (például a napocskával nem történik valami.)(Megintcsak zárójelben jegyezném meg, hogy Grandpierre Attila szerint a Nap is egy élőlény.) Hanem kivárja, ameddig minden lélek tudat(ossági) szint emelkedésen esik át, a megsemmisült lelkek valószínűleg szintén újraszervezik magukat, nos, hát igen, reinkarnélódnak ők/azok is, szóval egy rakás hülyeséget összebeszéltem mostanában is, csak, hogy jobban jobban figyeljetek.

Mi van még? Hogy kezdetben vala az ige, az igen nagy baromság, de még főnév se volt, se melléknév. Pláne határozószói igenév. Kezdetben tudjátok mi vala? Csak egy gondolat. Az lehet, hogy a teremtés nyelve a héber, de teremteni sem lehet gondolatok nélkül. A gondolatok nem tudnak gondolkodni, hanem annak a fejében manifesztálódnak, ahol jól érzik magukat. Persze van mindenféle ember mindenféle gondolattal. Az is lehetséges, hogy gondolatcsomagokat küldjünk át a másiknak, és az szépen megjelenik a kis képzeletünkben, avagy fantáziánkban, mint egy monitor képernyőjén. Szmájlit is tudnak :)

Egy gondolatot nem lehet szétszedni, belemenni, tönkretenni, mert a világ legkisebb egysége, és csak egy pillanatig tartózkodik az illető fejében, amíg felfogja azt az agyában és elraktározza a memóriájában. (Ha van neki.) Egy gondolathoz múlhatatlanul szükséges, hogy valamilyen nyelven legyen kigondolva. Vajon milyen nyelven született meg az első gondolat, hm?

Hát egyelőre ennyit lehet tudni, és hogy milyen lesz, amikor bolygó szintű tudatszint emelkedés következik be, "a bolygó clearré válik", vagyis megtörténik a feltámadás? Lehet, rohadt unalmas lesz, de én nem hiszem.

Egyébként meg aki kitalálta 2012 dec. 21-t, meg a "nullsík"-ot, meg a többi baromságot, azt kéne Hodászra küldeni. Vagy Kállósemjénbe. Komolyan gondolom.

0 Tovább

4 óra alvás Edittel

Kancsal ismét nagy hozzáértésről tett tanúbizonyságot. Elrendelte, ugyanúgy, mint évekkel ezelőtt, hogy 30 mg Abilifyt szedjek be REGGEL, persze egy 2 mg-os Rivo kíséretében. Az eredmény katasztrofális, de legalábbis siralmas. Ahogy reggel bementem a pszichiátriára, a főnővér rákérdezett, hogy "Úristen, mi van magával?" "Izé, csak egy kicsit fáradt vagyok... megyek iszok egy kv-t, utána meg dolgozni..." A nap közben/nap végén a teljesítményemre többen megjegyezték, hogy ez egy 0, és holnap akár be se jöjjek. Köztük volt Edit is (aki mégiscsak a "főnököm"), és megkérdezte, hogy eleget alszok-e, meg hogy nem szégyellem-e magam a mai nap miatt. Én egy kicsit vihogtam kínomban, majd önelégülten azt mondtam, hogy: "Nem." Elmondom: az történt, hogy Edit egész nap mellettem ült, és ma munka közben többet aludtam, miközben Edit segített nekem dolgozni, mint Anikóval összesen. Ebből próbáltam néha viccet csinálni, de nem igazán volt vevő rá. Hiába magyarázta neki Edit 2 , hogy ez a "gyógyszerátállítás" mellékhatása, látszott Editen, hogy most legszívesebben valahova máshova kívánna engem.

Apáméknak meg az nem tetszik többek között, hogy hogyhogy utálom a sóstóhegyi házat. Hát, ez, mint már mondtam, elsősorban lakásblognak indult, és még most is ez a "fő cél". Utálom, utálom, nincs mit megmagyarázni ezen. Valaki vagy szeret valamit, vagy nem. Ez, hogy úgy mondjam, teljesen szubjektív. És azt is utálom, hogy állandóan ismételgetnem kell magamat, egy kicsit kezd olyan érzésem lenni, mint - feltehetőleg - Varecza Lacinak, hogy hiába tépi a száját a Varecza-versfolyóval, soha, de soha nem történik semmi bizonyos ügyekben, hanem csak "egy lépést előre, kettőt hátra", körülbelül.

Egyébként még a reinkarnációról: lehet, hogy nem is baj, hogy ez lesz itt az utolsó inkarnációja mindenkinek, de lélekre szükségünk van, ha valamit kezdeni akarunk magunkkal. De Anikó még mindig olyan "gépies", hogy most nem tudom megállapítani, hogy 1. tényleg megsemmisült-e a lelke 2. volt-e neki egyáltalán. Valaminek lennie kellet benne, egy elaggott, öreg léleknek, és ebbe a megváltás-sztoriba is csak úgy keveredett általam (általunk, mert skizók között érzi jól magát, (ami rólam nem mindig mondható el:()). Most mi a faszt csináljak, sámán vagyok annyiban, hogy látomásaim vannak, és ha valaki szépen megkér, nagyjából értelmezni is tudom neki (ha nem cuccozom magam 30 mg abilify-jal), de az ilyen lélekgyógyászathoz, meg úgy általában a gyógyításhoz szart se értek, főleg nem ahhoz, hogy új lelket férceljek neki. Amúgy meg 15 mg Abilifyt vagyok hajlandó bevenni este, és punktum, EZ A A KIBASZOTT KANÁLCSÖRGÉS MEG A HALÁLBA IDEGESÍT, úgyhogy megyek is addig elszívok egy cigit, hogy lenyugodjak.

Ja, és nem is szívesen utazgatok az alsó világba, bár Babicz-cal a hatosból azt mondtuk már viccből, amikor megkínált a szivarkájával, hogy ez olyan, mint a mennyország, holott eddig azon vitatkoztunk a skizókkal, hogy ez a purgatórium-e, vagy már a pokol. Most valamivel jobb volt bent a klíma. Pali bácsi volt az egyetlen skizo (Babiczot leszámítva), "dobrigyeny", "tovaris" + földön csúszkálás, ő már 39 éve nembeteg, és az állapotát tudathasadásnak hívja. Amúgy 14 éve nem járt már az alsó világban, mire most 2x is behozták, csak amíg itt voltam. Ja, meg volt egy predelírium, de ő se volt vészes, 1x fejelte meg a linóleumot, de komolyabb szimptómái nem voltak.

Most, hogy beszedtem a 15 mg abilifyt, a fenyegető 100 bejegyzés-és-bámulunk egymásra, elhúzódhat 2-3 százig is, csak nem lesz olyan velős, de az is lehet, hogy abba se hagyom, meg az is, hogy lesüllyed az abilify blog színvonalára, de akkor nem tom , mit csinálok... ja, de azért sejtem...

Amúgy most már 2 trükköt is tudok, az egyik a szavazós-kérdőíves (5:4 Editnek, ez már talán-talán a végleges), a másik meg az, ha azt állítom magamról, hogy én egyedül vagyok "Jézus második eljövetele", akkor már hozzám is szólnak vagy 2-en... A Szegény lányok bejegyzést meg, ahogy látom, érdemtelenül keveset olvassátok, pedig fél éjszakám ráment, persze nem rossz, de ennek is az első változata is jobb volt. Erről jut eszembe, LiteraGeek is visszajöhetne, nem vagyunk már gyerekek.

Isolde meg újabban kimoderál, persze milyen segítséget is várhatna az ember egy pszichiátertől...

"Lehetne tanulmányozni, hogy miért lesz az ember pszichiáter, hogy milyen emberek lesznek pszichiáterek. Ugyanúgy, mint ahogy azt is lehet tanulmányozni, hogy milyen emberek lesznek pszichotikusok. Meg kellene vizsgálni, hogy ez genetikailag öröklödik - ha például van egy pszichiáter a családban, akkor lesz-e még egy, ikrek közül mindkettő pszichiáter lesz-e vagy csak az egyik -, és lehetne keresni olyan orvosságokat, amelyek meggyógyítanák az embert, aki pszichiáternek kívánja nevezni magát. Meg lehet-e gyógyítani egy pszichiátert, vagy ugyanaz a helyzet, ami a pszichotikusokkal, azaz, ha valakire rásütik, hogy pszichotikus, akkor azután mindig annak tekintik?" - Feldmár András, A tudatállapotok szivárványa, 22. oldal

0 Tovább

Szegény lányok

Anikó, vagy kezdjem inkább Edittel? Szegény feje néha azt se tudja, mit csinál, vagyis cselekszik. Azt már tudjuk, hogy spirituálisan nem egy túlfejlett lélek, kikérte magának, hogy Paolo Coelho spirituális témájú könyveket írna. Ja, igaz is, inkább ezoterikusnak mondják. Persze, amiket ő olvas, még véletlenül sem lehet az. Kezdtem volna neki, hogy Veronika meg akar halni, meg skizofrénia, de ez meg láthatóan már bosszantotta.

Amúgy meg nem tudom, hogy emlékszik-e, hogy órákig bámult engem szinte megkövülve, és egyszer azt találta mondani (úgy "fél füllel" hallottam) "Ha ez mind igaz, amit leírt, még feleségül is megyek hozzá." Csak még azt nem tudom, hogy hozzám, Papp Róberthez,vagy Douglas Adamshez. Adams kilőve, mivel ő inkább fikciót írt (és már meg is halt, sajnos), de ha nagyon muszáj, el tudom magyarázni neki, hogyan lehet visszafelé reinkarnálódni. Hogyan? Csak egy kis retorikával.

Az egyetemen az egyik kedvencem volt a Retorika spec koll, amit Kecskeméti Gábor tartott. Ő azért bírt engem, mert igaz, hogy néhány gin-tonic-kal, meg Bloody Maryvel a búrámban, de kurva jó előadást tartottam Jan Komenskyről, a magyar világi énekekről tartott "kis"előadásomon, meg csak úgy röpült az idő, hogy észre sem vettük, hogy eltelt 1 és negyed óra, neki már összefoglalni is alig-alig maradt ideje azt, ami ott elhangzott. De a legpengébb mégiscsak ősköltészetből voltam "hej, regö, rejtem". Szigorlaton 1-es tétel. Kihúztam. :)

Na, jó, nem akarok megint visszatérni a maszturbáláshoz, de azért ennyire jó könyveket még Adams se írt (mondjuk írt, de mindegy). Jó, Edit témája (egyelőre) lezárva.

Még mindig nem tudom, mennyire kereshető az abilify blog, de itt is elhangzott már valami olyasmi, hogy én végig rettegtem az Alkonyat filmet, Anikó meg szépen csendben végignézte: ritka dolog ez nála. És amikor elhangzott a filmben/nem filmben, hogy "idősebb nővel ülsz", a moziban mindenki nevetett, csak mi nem.

Attól tartok, Anikó, hogy úgy mondjam, öregebb lélek, mint én vagy 2 fokozattal, de minden vágya egy arany karikagyűrű tőlem, meg amúgy órákig elácsorogna a menyasszonyi ruhaboltok előtt (szerintem azért, hogy ezt nyugodtan vehetem célzásnak is akár).

Meg a kávézóban a mozi előtt a tudálékos kis spirituális picsák, amikor szívtam a cigit (még szabad volt akkor), és az istennek se akart égni, azt mondták nekem, hogy "ez az, szenvedj csak!" Gondoltam, legyen nektek is karácsony egyszer, és úgy hagytam ott a cigimet félig égve, bealudva, lenyomtam az eper turmixomat, ha már itt tartunk, az Anikóénak is a felét, mert kurva szomjas voltam.

Na, szóval ez a 3 kis spirituális csitri azon háborgott/pletykált, hogy minek láncolják ezek (mármint mi) egymáshoz egy életre, amikor ő már túl idős hozzám. (Nem földi években, úgy 28 éves, mint Edit.)

Én meg kis híján tagja lettem a 27-esek klubjának, ha nem jön a "betegség", talán én is erre a sorsra jutok. Ha jól tudom, ott a legújabb híresebb tag Amy Winehouse, csak azt nem tudom, van-e valamiféle Rehab ott, ahol most ő van, de szerintem már nincs. Minden elismerésem, kisasszony, 2 üveg vodka "húzóra", miközben magunkat nézzük a youtube-on, szóval ennyi az egész.

Amúgy én nem is 27 évesen készültem ki igazán, hanem a 28. szülinapi ajándékra kapott tinnitustól (amitől még a hallujaimat sem hallom rendesen), van róla egy bejegyzés az abilifyon, lehet, hogy szintén áthozom, vagy linkelem, mit tudom én.

Szóval 28 voltam, amikor bemondtam az unalmast, és az azóta történő ágyban hencsergéssel/csavargással én se sokat fejlődtem, ez az igazság. Tehát az életidőt tekintve kortársaimnak nagyjából meg is felelnek mind a ketten (35-7=28).

Meg amúgy gondolkoztam még a dupla megváltásról is, tényleg meg kéne gyógyítani, Anikónak a testét, mert 100 évig akar élni (nem csoda, ha már lelke nincs), azt hiszem, ezzel a "Fulladj meg!"-gel nem voltam éppen könyörületes hozzá, mi mást lehet erre mondani, mint hogy "Dögölj meg!". Aztán meg nyivákolhattam istennek, hogy miért teremtettél ennyi nyomorúságot (úgy aludtam el). Érdekes módon nem bántam meg, értsétek meg, egyszerűen nem tehettem mást, csak úgy kicsúszott. De tudtam, hogy az amit teszek vele, az maximum egy "lándzsahegyre rászúrt szivacs". Különben meg az a poroszló is csak jót akart. A pokolba vezető út is csupa jó szándékkal van kikövezve, és ha még jobban tudom Jézus a halála előtt először is a pokolra szállt alá. (Kati mesélte) Bazdmeg hallucinálhatsz te a legjobb szándékkal, prófétálhatsz, beleírhatod magad a történetbe, de ő az, aki még mindig fullad éjszakánként (nem cigizik), folytonos halálfélelemben él, teljesen egyedül van, csak a fia, meg én vagyok neki, mert az alkesz anyja ilyeneket mond neki, hogy Te rontottad el az életemet, minek szültelek meg, egy idiótát szültem stb, pedig szerintem csak annyi történt, hogy részegen csinálták (valószínű, már akkor szeszkózott mind a 2). Minden jel arra mutat, hogy mégiscsak meghozta a legdrágább áldozatot, és többször nem fog újjászületni. 1 Női Jézus volt, a dupla megváltás kurva jól hangzik ugyan szlogennek, csak az a baj, hogy semmi értelme nincsen.

Különben meg addig nem nyugszok, amíg a patás állattól ki nem taposok egy lelket, akármilyen kicsit is, hogy Ő is kezdhesse újra valahol, valami emberi módon, és nem valami evolúciós zsákutcában... vagy varrok neki új lélekruhácskát, olyat, amilyet ő szeretne... Hát, a könyveléshez nem sok köze van, de majd meglátom, mit tehetek. Jelenleg úgyis kézműves vagyok, legalábbis még dec. 31-ig.

0 Tovább

A 8-as buszon

Mondjuk megint megnéztem 1-2 kiscsajt, de nem ez a lényeg. Hanem, hogy azon kezdtem el kattogni (mármint a kötelező kocsma-túra után Anikóval), hogy mi van, ha mégis én vagyok az (a Volt Barátnőm mindig azt mondogatta unalomig, hogy "Te vagy az, te vagy az, aki". Szóval, na tudjátok, a második lejövetel, ilyesmi. *vörös* Csak azért beszélek Veletek ilyen kondás nyelven, mert elsőre nem értettétek meg, hát próbáljuk máshogyan, de ezúttal vonultassunk fel minden fegyvert. Ja, még Fegyver-fegyvert is.

Tudjátok, mi volt a második "halum/hullám"? Attól féltem, hogy megint megcsináljátok velem ugyanazt. Tudjátok Ti azt, hogy az milyen szar érzés? De legalábbis nem kellemes :( Éloi, éloi, anyád. És amikor húsvétba kiengedtek először adaptációs szabadságra, egész korrekt kis stigma jelent meg a bal tenyeremen, persze nekem mindenféleképpen Isten Házába kellett rohannom, ahol a sóstóhegyi közösség tagjai közt majdnem szívrohamot kaptam (hadd ne meséljem el a szimptómákat), csak 1 volt aki könyörült rajtam, durván odaszól nekem, "Ha rosszul érzed magad, menjél ki!". Áldassék a neve. Persze az ember elgondolkodik, hogy miért pont ő, meg hogy faszom az egészbe, a Bibliát is csak félig olvastam, mármint csak az Ószövetséget, meg hogy hagyjatok már békén, de durván nyolcszázezren próbáljuk, és valamelyiknek csak sikerül, nem? Így, vagy úgy, de egyszer csak megért valaki valamit.

És még azt is gondolom, hogy a faszomba az álszerénységgel, nem kell megvárni az evangélistákat sem, a prófétákat sem, egyszer miért ne próbáljuk úgy, hogy (nagyjából) mindenki megértse. (Az akciófilmekben panaszkodik mindig a negatív hős, hogy "mindent magamnak kell csinálnom"). Asszem, hogy közel az idő. Villás Béla szerint (már megin') azért van itt ennyi ember, mert "lejöttek a fináléra". Nos, asszem. Szóismétlés, t'om.

Amiért bekerültem most a pszichóra, annyi volt, hogy rájöttem valamire. Például arra, hogy eddig volt reinkarnáció, de most már nem biztos hogy lesz, ha itt tovább fecsegek-locsogok. Tényleg az van, hogy az lesz, amit akartok. És hadd legyek most egy kicsit rejtélyes, és hadd fejezzem itt most be, mert kurvára megint megittam az Anikó piáját is, és ettől most húgyoznom kell, de nagyon. Egyébként számoljátok Ti, milyen sebességel lököm itt az infót "a pajeszotok mögé", kurvára dühösek lesztek rám, hogy lelövök itt minden poént, ráadásul magyar nyelven, amit a kutya sem ért meg (Csak a magyar kutya. Nos, nagyjából.) Holnap folytatjuk... persze csak ha van rá igény, most nem csinálok szavazást, legyen (y/n). Mármint holnapig csak ennyit kérek. Ez amúgy "marhaság, de nem hülyeség", hogy Babicz Bandit idézzem (6-os szoba, megfigyelő), de döntsetek már Ti, hogy akartok-e még Titkokat magatoknak, vagy daráljam le az egészet egybe (az nagyjából még 100 bejegyzés), oszt utána meg nézünk egymásra, mint a juh.

Most egy kicsit én is olyan izé vagyok, de afelé hajlok, hogy inkább folytassuk, nyugi, nem lesz semmi gáz (ide most nem tudom, milyen szmájli illik).

Ja, és, hogy bizonyítsam, hogy én is "emberből vagyok", íme az örök kedvenc "számom":

 

0 Tovább

Egyébként

a reggeli napi program, amit elterveztem, egy kissé borult, amúgy meg minden a régi, itthon vagyok megint (hogy utálom ezt a sóstóhegyi házat), visszakaptam az abilifyt, ahogy eredetileg terveztem, és nem raktak depóra. Az abilify majd megy egy darabig, mint már írtam, néhány év, például ameddig az abilify blog is tartott, azután meg uccu neki, vesd el magad, fusson, ki merre lát... kivéve, ha jobban fogok tudni könyvelni. Mármint kettősen. Említettem már, hogy harmadikban megbuktam könyvvitelből? Viszont 4-esre pótvizsgáztam belőle, azért nem 5-ösre, mert ez egy pótvizsga volt. Úgyhogy bele lehet rázódni, utána meg megy ez, mint az ágyba szarás.

Különben meg örülök neki, hogy megtaláltam a módját, hogyan lehet kommunikálni Veletek, az Anikó vs Edit szavazás már mérsékelt sikert hozott. Fej-fej mellett haladnak, az állás 2-2 (jelenleg). Most kurvára úgy vagyok én is, mint a régi EB-bajnokságokon, tökmindegy, hogy ki fog nyerni, csak minél jobban szórakozzunk közben. Na, meg a sör... ;)

Na, holnap már felveszem én is a munkát + elvileg baszott sok táppénzt is kaptam, nem is érdemtelenül, ugye, mert azért közben is dolgoztam... mármint ezen a blogon. Meglepő, de semmit se fogok törölni, csak amit már eddig is piszkozatoltam, nem mondom, hogy nem voltak éppen stílusosak, csak tudni kell néha disztingválni. Ha nagyon szőrözni akarnánk, ez lenne a századik bejegyzés, mivel 2 piszkozatolva van (és marad is "örökre"), de ez már megint olyan könyvelés- és statisztika ízű okoskodás, amit nem szeretek. Statisztikából is csak a szüleimre való tekintettel adták meg a négyest, mind a ketten könyvelők, sőt apám még FŐkönyvelő is volt egy időben, szóval, ha nem is vagyok egy "régi légügyi dinasztia sarja", azért ez a Könyvelőség* is valami.

A könyvelőt csak azért írom néha-néha nagy K-val, mert van néhány maradványtünetem, a "kezelés" ellenére (végig kiköptem a gyógyszert a dohányzó ablakán (valószínűleg Cysordinol volt), mert úgy csináltam, mintha azért beszélnék furcsán, mert 1 cigi van a számban), például olyasmi, hogy valamiféle cybersámán lennék, és azok a főtáltosok, meg istennyilák, akik öröklés alapján kapják ma a rangjukat Magyarországon, a cipőm talpáig sem érnek fel.

0 Tovább

Újabb párhuzam

Ha jól tudom, Jézus negyven napot hupákolt a pusztába, és hát én is ennyit húztam itt le. Két és fél óra a zárójelentésig és nincs cigim, b+. A mai menetrend: meló, barátnő, Fehér Egér. Ez eddig így jó? Ja, mire megírtam ezt a bejegyzést, már volt is egy kis cigi seft úgyhogy gond 1 szál se...

0 Tovább

100. "bejegyzés"

Szavazás!

0 Tovább

Már csak egyet kell aludni

és jön a Nyári Mikulás, és hozza a zárójelentésemet. Faszom a Stockholm szindrómába, itt mindenki csak az én Dunhill cigimre pályázik, pedig én látom el a fél osztályt cigivel. Húzok is innen a gecibe. Amúgy nem sajnálom én, ergo ÉN VAGYOK JÉZUS !!! Vagy Napóleon? Mindegy, az a lényeg, hogy tökéletesen meggyógyultam. Egyébként meg nem is voltam beteg. Csak egy apró hiba történt a könyvelésben. Legközelebb nem fog előfordulni.

0 Tovább

Stokholm–szindróma

Most, hogy nemsokára kimegyek, arra gondolok, Jézusmária, megint munka, megint tanulhatom be a varrást, mert az ilyesmit elfelejtem hamar. Csak az a kérdés, hogy Szilvike, vagy Edit mutassa be megint. Szerintetek? :D

Játsszak vele Tű és cérnát, vagy mi legyen? :D

„Tudod, Edit, most a gyógyszerek miatt remeg egy kicsit a kezem.” :D

Szóval úgy érzem magam, hogy a sok seftelés az osztályon, később az addiktológián, egy kicsit hiányozni fognak. Úgy érzem magam, mint Nagykálló után, amikor szintén ez volt a szitu + Bolond Andi miatt önszántamból ráhúztam még pár napot.

Most nem fogok. Meg amúgy is melózok hétfőtől péntekig minden nap a pszichiátrián. 10:15 – 10:25-ig, és 12:45 – 12:55-ig szünet van, bárki bejöhet dumálni + van egy vendégszoba is, vagy foglalkoztató, vagy mi a tök.

Persze tudom, hogy senki nem fog bejönni. Így a jó.

0 Tovább

postr vs freeblog

Szerintem béna vagyok, mint a faszom, mert akárhogy nézegetem a postr-t, alig tudok valamit változtatni rajta, pl. a bemutatkozó szöveget sem, + érdekelne az is, lehetne-e vendégeket meghívni a blogba saját néven, vagy nickkel, mint pl Editet próbáltam volna, talán ezzel is bizonyítanám, hogy lehetőséget adnék más skizóknak is pl. amanita, harmony, amúgy meg bárkinek (én nem vagyok skizo-fasiszta-fetisiszta :D), hogy írjon ide valamit, amíg én éppen verem a farkam (már ha a Cysordinol depó ezt lehetővé teszi számomra). Sőt, valami perverz indíttatástól vezérelve elsőre talán Isolde-t kérném fel, persze csak ha lesz rá ideje a gyerek mellett.

Emlékszem, a Nagy Halált a freeblogon is eljátszottam egy párszor, meg a Csendkirályt is egy darabig, de ott volt egyfajta közösség, és valaki mindig szólt, hogy azért írjak már valamit/érdekli a sorsom. + elvileg a freeblogot profin tudtam kezelni (már ha ez a szó, hogy profi, és én nem ütjük egymást). De a freeblogról mindenki eljött már, aki számít, és össze-vissza szétszéledt a társaság, itt pedig egyedül vagyok, mint az ujjam (most szándékosan nem azt írtam, hogy "mint a faszom", pedig milyen nagyszerű lett volna.

Nagyon sokat változtam, de asszem megtaláltam azt a (blog)írói stílust, ami nekem fekszik. Egyszer azt írták rólam, hogy "kicsapongok egy igénytelen stílusszintre, de mégis elég jó, ahogy írok, ami kuriózum. Ezért ajánlotta fel egy akadémiai doktorandusz, hogy "szeretném, kérném, hogy legyél a tanítványom". Elvileg nekik kell, hogy legyen 1-2 ilyen tanítvány/patronált. Ezért szoptam 2 évig magyar-angol szakon Nyíregyen, Miskolcon meg olyan 4-5-öt a magyarral, hogy kitanuljam a rafkókat.

Jó, el is tértünk a tárgytól, meg most mit magyarázkodok itt, a freeblog nem "gyengélkedik", hanem szó szerint "szar lett", a postr-ben + több lehetőséget látok, amit - talán a saját bénaságom miatt - nem tudok még kihasználni. A régi blogger ismerősök meg talán azért nem jönnek, mert

1. kurvára megváltoztam

2. már régen csak a kötelező udvariassági köröket futottuk egymás körül.

Na meg egy kicsit(?!) bunkóbb is lettem, + bennehagytam a blogban 1. egy komplett pornógyűjteményt, 2. egy egész "skizofrén epizódot". Hiába írtam, hogy én nem irodalmat akarok, hanem azonnali reakciókat, mégis az lesz, amit nem akartam, hogy az itt leírtakat az utókor fogja értékelni/igazolni, esetleg cáfolni, ha nem is 100, de még egy jó pár év múlva. (Ha kell, majd besegítek.)

Mit írjak még? "Nagyon szeretlek Titeket!" Ez egy halumból való, á majd úgyis elmondom. Kurva sokat dumálok mostanában.

Na, csak annyit tennék hozzá, hogy hülyeség az a nézet, hogy a skizofrén epizódok leépítik az ember személyiségét, csak hát tudni kell belőlük kijönni, az esetemben például 3 egység vénás Rivotrillal. Úgy gondolom, egy szibériai sámánnak sem egy leányálom se a transz, sem az abból való kijövés, akár gombával csinálja, akár vodkával, mit tudom én, most mi a divat arrafelé. És senki se szól rá, hogy "hé, öreg, hülyeségeket beszélsz", hanem megköszönik neki szépen... és inkább elgondolkodnak rajta...

Ja, meg még ez az aranyköpés is kiment a fejemből, bocsánat, aforizma, hogy "A blog a legnagyobb nyilvánosság előtt gyakorolt magány." Mármint Balla D. Károly szerint. Én meg az utolsó hétvégémet töltöm a wellnesben, úgyhogy ne lepődjön + majd senki, hogyha a weekendre nincs olvasnivaló...

0 Tovább

zsanzsorzsnak szeretettel, hogy legyen mit olvasni ;)

Az Újmunkás (Edit főnöke) szerint túl sok lóvét veszek fel, és a héten már nem is vehetek fel többet. Mi a .... köze  van hozzá?! Miért, mi van, ha a nagy részét a Női Jézusra költöm, a másik nagy részét meg pitiáner (vagy épp' nem is olyan pitiáner cigiügyekre). Egyébként még azt sem mondanám, hogy ő az első női Jézus, akit láttam/hallottam. Nagykállóban Bolond Andi Karácsony körül kattantt be, és már bent volt egy ideje, mire én bementem, mire bemenetem, és a 7 hét alatt, amíg bent voltam, nem igazán kattant ki, de szerintem azóta sem. Jó nagy adag Leponexszel kezelték, női poroszlók rúgdosták az udvaron, és folyton be volt zárva a megfigyelőbe, onnan kért tőlem cigit (mármint a budiablakból). Engem nagyon szeretett (ezt mondta is), de én csak Balázs voltam neki. Egyszer azt kérdezte tőlem (amikor kint volt): Megcsókolsz? Annyit mondtam neki, hogy: Nem. Ő: De csak azért, mert cigány vagyok? (félig volt az) Én: Nem. Ő: Hát, jó.

Ezt azóta is sajnálom. Azt hiszem, elvitték végül Kállósemjénbe. 32 éves volt akkor. (2007)

Tergnap Edittel könyvekről beszélgettünk, és ő azt mondta nekem, hogy utoljára Paulo Coelho 11 perc című könyvét olvasta. Sajnos arra (még) nem sikerült rákérdezneznem, hogy áll Douglas Adamsszel :).

0 Tovább

Sajnálom, nem értettük meg egymást... 2

True enough, hogy hétfő reggel hazaengednek (haza-haza), és reggel 9-kor már kész is lesz a záróm, (a kórházból már egyből mehetek is a melóba :Đ), persze a szüleim belátták blablabla. Csak hogy be fognak állítani valami szar depót (asszem Cysordinolt), és engem ez egy kicsit lehangol.

Jó, próbáljuk máshogy: Ti mindannyian fasiszták vagytok, és hisztek a fajelméletben, akár elismeritek, akár nem. Jó. Akkor mi egy más faj vagyunk, akiket Ti brutálisan elnyomtok, igaza van Feldmár Andrásnak, politikai okokból. Tudnék mesélni még a politikáról, például azt, hogy az országott jelenleg egy beszívott egyetemi koliszoba irányítja, de ezt most hagyjuk is. Hagyjuk a Nagy Tesót is, aki mindenben kompetens, és még a csapból is ő folyik víz helyett. Mármint a zsebhitlerre gondolok, vagyis a miniducére, aki szisztematikusan ki akar irtani bennünket azzal, hogy lecsökkenti a juttatásainkat. Az 1 millió új munkahelyet sem nekünk ígérte, hanem a többi fasisztának, nekünk meg lófasz a seggünkbe. Igen, komcsi vagyok. És? Kinek mi köze hozzá?

Igaz, hogy van egy szefós barátnőm (aki félig német), igaz, hogy flörtölök (baszottul nem hittem volna, hogy életemben le fogom írni ezt a szót, ráadásul nem is vagyok benne biztos, hogy a helyes kontextusban) egy szoc munkással (aki félig szlovák). Én meg persze fajmagyar. Régen talán táltosnak hívtak volna, most skizofrén gecinek. És bazmeg, engem nem kell csoportos kurvázásért csuklyában elvezetni a kuplerájból, mint a T. beszívott koliszobát. Én nem voltam KISZ vezető, nem mondtam, hogy "Csuhások! Térdre, imához!", sosem voltam polgár(i), se nem lettem liberálisból konzervatív.

Amúgy nincs 2 nőm se egyszerre, csak 1 nőm, meg 1 társalkodónőm.

Mi a faszt csináltam én? Lezúztam egy postaládát, ami egy elnyűtt műanyag cső volt? Á, tudjátok, mit? Dugjátok fel magatoknak a depó injekcióitokat, mi így érezzük jól magunkat. Életem nagy kalandja volt ez a blog, meg ez az egész, a legjobb, ami történhetett velem, és csak is ez és így történhetett, de tudjátok, még mit? Most egy darabig nem írok többet. Kivéve, ha valaki szépen megkér rá, aki nem LiteraGeek (Félre ne érts, Robi, semmi bajom Veled, de azt hiszem, az egy bloghoz kevés, ha 2 ember beszélget egymással, mert azt úgy hívják, hogy chat.)

Végezetül: én csak egy kurva magyar szakot akartam elvégezni. Valahol. Bárhol. És most a mélymagyarok miatt:

1. újra kell érettségiznem emelt szinten magyarból

2. Nem indul stabilan magyar szak levelezőn, csak Pécsen, és ezért oda kell majd utazgatnom 3 hetente.

A magyar nyelv híres a káromkodás-készletéről, de azt hiszem, most erre nincsenek szavak még az édes anyanyelvünkön se.

Különben meg nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy nem kell itt mindent véresen komolyan venni, csak éppen most az van, hogy ahhoz képest, hogy mindenki hazudik, ennek a blognak szokatlanul magas a valóságtartalma.

Ennyi.

0 Tovább

Nightlife + minden

Megint 2 látok a Rivótól, meg most alva is fogok írni. Az éjjel is alvajártam (Málik Roland: Alvajáró :)), a nővér megkérdezte, hogy mit csinálok a folyosón, megráztam a fejem, és azt válaszoltam, hogy: alszok. Ez azért stimmelt, de mit akarsz csinálni? Ennyit mondtam neki: cigi. És az is volt. 

Egyébként Pali bácsi, akit 4 egység vénás rivóval sem sikerült teljesen kiütni, mert megedzette a 40 év leponex, olyan alvajárásokot szokott csinálni, hogy egyszer pl. a női szobában kötött ki éjszaka. Gyuri mellé meg befeküdt a Félkarú, de aznap eltűnt egy csomó cigi, meg 1000 Ft is. Tiszta holdkóros társaság, már mindenkit kitettek a kis megfigyelőből, de én még mindig ott vagyok, Egyébként Pali bácsival a múltkor éjszaka találkoztam a folyosón (hol máshol találkoztam volna, az egész csak egy kurva folyosó. Először csak valami olyasmit mondott, hogy "dobrigyeny", akkor még nem fogtam gyanút, még a "tavaris" is elment, de amikor már a saját nevét is csak szlovákul volt hajlandó kiejteni, érezték az ápolók, hogy ennek már a 1/2-e se tréfa, és jól leoltották Seduxennel, meg Haloperidorral. Reggel viszonylag üdén ébredt, a tiszta vízről, a friss oxigéndú levegőről áradozott, meg a csodálatos kilátásról és a tájról. Persze ő csak a rácson keresztül látja, mert nem engdik le. Egyébként ő az a skizó, akinek megígértem, hogy pofán vágom, de kiderült, hogy mindez 1 félreértésen alapult, mert az a 2 gyógyegér, akivel sokáig voltam a szobában, és egész nap a plafont bámulták, bemagyarázták neki, hogy én milyen beteg vagyok. Az egyik egy enyhén (de inkább közepesen) értelmi fogyatékos volt + epilepsziás + skizofrén (amit én erősen kétlek, hogy igazi skizo lenne, mert ha ő az, akkor én szégyenemben visszaadom a diagomat), a másik egy 18 éves szorongós kis köcsög, akinek az egész családján kikönyökölt az alkohol. A szefós gyerek anyja ráadásul lelépett 500 Ft-ommal. Az minimum egy doboz Navigator.  Az nem zavar, hogy Anikó lapát számra hordja ki tőlem a pénzt (mert megérdemli :), de ezek ne csesszenek már ki velem.

Mi van még? Előléptem küldönccé, velem szereztetik be a Sláger szivarkát, a 3az 1-bent, meg az alkoholmentes Bucklert. A Bucklernek alkoholmentes sör létére ráadásul, van egy fél 100% alkoholtartalma, egyébként a múltkor a kertben én is lenyomtam egy grapefruitost. Most miért? Az addiktról az ápolók füveznek a betegekkel, meg rivóval bizniszelnek, meg még ki tudja... Ja, nem kerülök át az addiktra, most úgy néz ki, de legkésőbb hétfőn kijövök a szabad világba, a szüleimet lebeszéltem Hádészról, oszt haza is visznek, legkésőbb hétfőn, mint már mondtam. A szüleim döntésébe szerintem nem játszik bele az a blog, csak olyan 99%-ban (Bár apám szerint ha eltűnnék a Hádészban, a kutya se foglalkozna velem utána. Én azért bízom benne, hogy ez nem így van :). Na, meg az is, hogy mit mondanának az emberek, hogy engem meg lepasszoltak a Hádészba (a nagyanám meg ott hegyel nálunk). Sok jó ember... nem fér el sehol. Anikó mondanom sem kell, nem jött befeküdni, mert azt mondta az orvos, hogy kell a hely olyanoknak, akik "igazából hallucinálnak". Gondolom, ő is levágta, mi az állás. LiteraGeek, ilyen embereket én is látok néha, mint Te, de én erre nem ajánlom a Leponexet...

Most véletlenül bejött a melóba Anikó, és persze nem tetszett neki Fegyver, mert szerinte olyan, mint az Éjjel-nappal Budapestből mittoménki, aki mindenkit meg akar szerezni magának. Meg hogy láttam-e, hogy rázza seggét? Persze én ártatlanul azt mondtam, hogy semmi ilyesmit nem láttam... De Katira is egyből azt mondta, hogy "Hány éves? Mit akar tőled?". Nem tudom, írtam-e, hogy az előző melómban beültetett a "fiúszobába", ami 3 súlyosan értelmi fogyatékos autistából állt, ott fűztem a gyöngyöt, nehogy szóba tudjak állni más csajokkal/nőkkel. (Mondjuk akkor még nem is igazán akartam.) Erre persze van esze. Egyébként beszéltem én normális emberekkel is, 27 évig folyamatosan, azóta van ez, amióta "nemvagyokbeteg". Az a 27 év valahogy kezd kikopni a memóriámból. Pedig arról akartam írni eredetileg. Bassza meg.

Most csak azért vagyok bent ilyen sokáig, mert sokáig tart az irodai munka, Edit pedig itt "rázza a seggét", he-he...

0 Tovább

Barátom, Málik Roland

Szóval ott hagytuk abba, hogy Roland. Érdekes módon Douglas Adams a gondolatait úgy ültette a fejembe, hogy nem tudom, hogy, mert én ilyet nem tudok. Rolanddal viszont sikerült 1, mindösszesen 1 mondatot váltanom. Róla azt kell tudni, hogy szerintem ő (volt) az utolsó magyar költő és szépíró. Legalábbis az újságok úgy cikkeztek a haláláról, mint szépíróéról. Ilyet se azelőtt, se azután nem láttam. De azt hiszem, az is volt. Nem tudom igazából most sem, hogy mit írjak róla, az elszalasztott lehetőségről, hogy megírjuk mi ketten a Miskolcon lettem csúnya című könyvet, ami már soha nem fog elkészülni Roland híján. (Igen, a cím is az ő érdeme volt.) 2 könyve jelent meg, az Ördög, és a Báb. És én vagy annyira beteg voltam, vagy annyira csóró, hogy egyiket sem tudtam megvenni. Roland majdnem minden nap eszembe jutott. Emlékszem, bosszantott is 1 kicsit, hogy sehol nem nevezett meg az életművében, ezt a verset eredetileg nekem ajánlotta, de az ajánlás azóta eltűnt belőle, talán azért, mert még egy nyomorult kis cyberpunk novellát sem tudtam normálisan megírni, amin akkoriban dolgoztam. A novella nem volt nagy szám, csak az utolsó mondatára emlékszem, de ez itt most nem rólam szól. Szóval van ez a verse, hogy (ennek szereppeltem az ajánlásában eredetileg):

Alvajáró

Én már csak megyek. Pedig istenemre, milyen kedves fiú voltam. Nem tudom, valami álmos tompaság szállt rám, és most a világ is, én is, kint is, bent is, mindenem: üveg mögött.

Nehéz, szinte alattomos csönd ez, víz alatti, melyből bármikor elősompolyoghat valaki — nem barát —, ismerős, rokon, egy régi tanár, akivel tűnődve beszélek, kávét rendel, cukrot rak, kanalat forgat igen lassan a kávéban, szabadkozik az alkalmatlan idő miatt, rohannia kell, de nem azért mondja, aztán egy huncut fénytől megcsillan a szeme. — Jó — mormolom, s félszemmel látom még, amint a gőzölgő csészével elsétál, visszaballag a bolygó félhomályba. És akkor gondolnám utoljára, hogy abba kellene hagyni a tintát, mikor kiderül: nem tartózkodott a városban azon a hallatlanul furcsa napon.

Sajnálom. Sajnálom. Harminc vagyok és fiatal, alkoholista és neurotikus és magányos. Sajnálom, bocsánat mindenkitől, aki szeretett: én már nem vagyok Málik Roland.

Mintha elcsatangoltam volna az álmokon túlra. S azt tudom csak, ez itt szomorú béke, kegyelemteljes gázolás valamibe, ami majd ellep. Szeretném, ha fű volna. Ahogy lehet több is: vonatút, cigaretta, kék utcai kút, kiskocsma kertje, elséta nagyapainak tűnő porta előtt a napon, udvar beláthatatlansága, kertek alja, és a zümmögő erdő.

Te vagy ilyen tévelygő, Uram? Mert ha belőled folytatódom, elmondanám, ha már kell, száz évvel korábban kívánok élni, csíptetőt viselni, kalapot emelni, átböngészni a napi sajtót, végigkopogni sétabotommal egy verőfényes korzón kávészagú lehelettel.

Te vagy ilyen semmittevő, Uram? Mert tudd, hogy félvállról veszem a munkát, és nem kívánok dolgozni az eljövendőben, csak heverészni, borozni, olvasni őszt hosszú regényben, és menni, csak menni, gyalogolni egy középkori nyárban, édesen tüzes tompaságban, mert nekem a gyaloglás volt mindig a szabadságba vezető út.

Te vagy ilyen egymagad, Uram? Egyedül voltam én is, és lüke, hogy az első jöttmentnek, aki vidám kedvvel hátba vágott, s szólt: „gyere, járjuk a világot, mint igazi két jóbarátok” — bedőltem, s hittem neki. És eltévedtem az élet tüskeerdejében, majd a bűnök bányájába jutottam, most a szavak légegében járok, s magam vagyok, jobban, mint a föld alatt.

Talán sehol se voltam. Se ébren, se álomban, se földúton, se földöntúl, földöntúl és padláson, padláson és erdőben, erdőben és kocsmában, kocsmában és templomban, templomban és sírkertben, sírkertben és se Ongán, se Ongán, se Miskolcon, Miskolcon és Bátorban, Nyíregyházán, vízparton, vízparton és évzárón, évzárón és vonaton, vonaton, se öltönyben, se öltönyben, és se csőben, se csőben és csőnek tetején, csőnek tetején, a Ruzsinszőlőben, vagy ha igen: innen voltam.

És tudod, felejtsd a száz évet, hagyd a semmittevést, pokolba az Ördöggel és a bűnnel, legyen béke, béke már, érjen véget a gyaloglás, mert én — mint egy elhagyott bárkán — végül a szíveden szeretnék pihenni, Uram.

 

Hát, igen, a tördelés nem a legjobb, viszont itt van az örök kedvencem Tőle:

 

Málik Roland: Tizenkét pohár 



Van, aki a pusztában hal meg, 
 Van, aki Egyiptomban, és van, 
 Aki a kocsma padlatán. 


Első pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Az ital, amit magadhoz veszel, 
 Nem lőre, vagy kavarék, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol az ital, amit magadhoz 
 Veszel, lőre, vagy kavarék, 
 Másnap igen fog fájni a te fejed, 
 És az nem jó. 

Második pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 A csapos nem a te ismerősöd, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol a csapos a te ismerősöd, 
 Előbb vagy utóbb hitelért 
 Folyamodol, és az nem jó. 

Harmadik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Jámbor emberek ülnek, ahol te 
 Jobb magadnak megmaradsz, 
 És perbe mással nem kerülsz, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol mással perbe kerülsz, 
 A te tarsolyod fogja bánni, 
 És az megintcsak nem jó. 

Negyedik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Nem találkozhatol némberrel, 
 Akivel együtt iszol, és aki 
 Később a te társad leszen, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol némberrel találkozol, 
 Akivel együtt iszol, és aki 
 Később a te társad leszen, 
 Előbb vagy utóbb azt te 
 Keservesen meg fogod bánni. 

Ötödik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Nem találkozhatol némberrel, 
 Aki a te társad volt annakelőtte, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol némberrel találkozol, aki 
 Annakelőtte a te társad volt, az 
 Új emberrel fog ottan ülni, 
 És tusakodni fog erősen a te szíved, 
 És az nem jó. 

Hatodik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Nem találkozhatol a te 
 Barátaiddal, ismerőseiddel, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol te a jó ismerőseiddel 
 Találkozol, előbb vagy utóbb, 
 Hiszed vagy nem 
 Elsötétül irányukban a te szíved. 

Hetedik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Az ördög magában nem ül, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol az ördög az asztalnál 
 Maga ül mint napra éj 
 Következik, hogy az veled 
 Előbb vagy utóbb beszédbe 
 Elegyedik, 
 Vagy ha nem ő veled, hát te 
Ővele, és az onnantól kezdve 
 Igen nem jó. 

Nyolcadik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Nincs kert, aminek közelében 
 Úgy vagy, mint 
 A jázminok és rózsák között 
 A hajdani kertben, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol kert van, s aminek 
 Közelében úgy érzel, mint 
 A jázminok és rózsák között 
 Hajdan a kertben, 
 Szívben és lélekben elgyöngülsz, 
 És mint őszre tél következik, hogy 
 Hosszú ivásra adod a fejed és az 
 Keserű pohár. 

Kilencedik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, 
 Olyan helyre menj, ahol 
 Az ördöggel nem cimborálhatsz, 
 Vele szövetséget nem köthetsz, 
 Mert ha olyan helyre mégy, 
 Ahol vele cimborálsz, és 
 Vele szövetséget kötsz, 
 Előbb vagy utóbb sóvárogni fog 
 A te szíved, és mert ember 
 A sóvárgást nem szenvedheti 
 Mint életre halál következik, 
 Hogy el fogod cserélni vele 
 A te szíved, és az halál. 

tizedik pohár: ne igyál!- de ha iszol, 
 olyan helyre menj, ahol 
 karnyújtásra van az állomás, 
 mert ha olyan helyre mégy, 
 ahol az állomás karnyújtásra van, 
 álmatag és fátyolos ivásod 
 ködfelszálltában 
 újra hallva és újra szimatolva, 
 újra látva és újra tapintva, 
 és újra ízlelve a hajdani kertet, 
 a kihúzó vonatra egyszer, 
 még utolszor fekapaszkodhatsz, 
 kajtatni egy kertet, ami nincs sehol. 
 és az egy időre jó. 

tizenegyedik pohár: tudod mit? igyál!- de ha nem iszol, 
 olyan helyre menj, ami 
 tenéked kedves, 
 olyan italt igyál, ami 
 tenéked jó, 
 azzal beszélj, akivel 
 kedved tartja, 
 mert igyál, vagy ne igyál, 
 bizony unalom fenyeget tégedet, 
 igyál, vagy ne igyál, törekedjél 
 magadat elfoglalni ebben-abban, 
 igyekezzél magadat elcsendesíteni 
 ebben-abban, mert bármi is van, 
 se innen, se onnan, 
 se amonnan, sehonnan, 
 valahogy semmi, sehogy se jó, 
 és mert minden itt és amott 
 igyál, vagy ne igyál, 
 örökre cél nélkül való. 

tizenkettedik pohár: hát igyál!- de ha iszol, 
 és már homályos, lassú 
 esztendők sora óta iszol, 
 s egyszercsak ajkadba harapva 
 parancsolnál megálljt, s úgy tűnik, 
 folyik minden a maga jó medrében, 
 az első pohárt különösképp virágzáskor 
 ajkadhoz ne emeld, mert ha iszol, 
 és már homályos, lassú esztendők 
 sora óta iszol, 
 s egyszercsak ajkadba harapva 
 parancsolsz megálljt, s tűnik, 
 folyik minden a maga jó medrében, 
 s az első pohárt különösképp virágzáskor 
 ajkadhoz emeled, 
 akkor te elvesztél, barátom, 
 az a kikelet neked bekelet leszen, 
 a te ujjaidnak örökösen pohárra leszen 
 kívánkozása, már te számolni fogsz az itallal, 
 barátom, és az ember, aki annakelőtte, 
 már nem leszel te sohasem. 
 s mint napra éj, 
 mint őszre tél, 
 mint életre halál 
 következik, 
 hogy semmi sem következik, 
 hogy az a pohár az a némber, 
 sírig a pohár, 
 sírig a némber 
 volt az a pohár. 

Rolandot az foglalkoztatta, mit gondolkozok állandóan azon hogy mikor és mit gondolt ő énrólam, én erre csak ártatlanul annyit feleltem, hogy egyszerűen tudni szerettem volna, mit gondolt rólam az utolsó magyar költő és szépíró, mire ennyit válaszolt, valami mennyországi hangon: "Ja, így már érthető..."

 

És bocs, Roland, de most egy kicsit a helyi dolgokkal kell foglalkoznom a lehető legrövidebben: az átkerülésem az addiktológiára elvileg megoldható, Anikó holnap befekszik a kórházba, mert hallucinál a hallucináció ellen kiírt gyógyszerétől (azt mondja, embereket lát), mondtam ugye, hogy szar a gyógyszere. És ami a legfontosabb: a Medikus szállóban állandóan, éjjel-nappal basznak, vagy én nem tudom mit csinálnak, mert csak ilyen kéjes női nyögések hallatszanak ki. A betegek meg persze ott sétálnak, és szeretnének pihenni, de nem lehet az állandó baszástól. Asszem ennyi fért bele mára, Rolcsi, csendespihenő következik...

Nem, nem, azt hiszem, mégis az a legfontosabb, hogy Anikó befekszik a 4.-re. Ez már így egy kész kabaré.

0 Tovább

Szomorúvá tesztek, hogy mindent a szátokba kell rágni

Megítéli valaki a sámánokat? A jósokat? A „látókat”? A pénzért minél–vadabb-dolgokat előadó kóklereket?

Megmondom, miért nem kell nektek az én cuccom: mert ingyen van, és ez kurva gyanús. Jézus mennyiért tanított, f***om? Bazmeg, felszögeztétek egy fára. Igaz, hogy nem volt még pszichiátria, szóval, amikor kizavarta a kufárokat a templomból, nem volt hova bedugni.

Kellemetlen figura volt, izgága, azt mondják indigó, „eltörlök minden törvényt”. Ráadásul anarchista. Még a rabbi is megszólta: „Részeges vagy és nagyevő, a vámszedőkkel ülsz egy asztalnál, ráadásul szombati napon.” ( Körülbelüli idézet.)

Nem állítanám, hogy én Ő vagyok. De azt igen, hogy mindez a sok írás a postr.hu-ra egy előzetes életterv alapján készült (tehát kellett, hogy legyen előző életem).  Először a vallás előtti világképpel, a sámánizmussal próbáltam a megváltást szimbolizálni, ha jól tudom egybe esett a Bolondok Napja Jézus feltámadásával, és a pogány tavaszi ünneppel.( A tavasz aszondják 1 hónappal kitolódott.)

Persze azt hittem, hogy mindenki olyan kurva okos, mint én, ezért raktam be a Comedy Centralos medvéket elsején, és egyben totemet is választottam, vagyis erőállatot, mit tudom én, hogy hívják, a medve volt az első állat, ami megjelent a blogomban. Az ázsiai népek, ( igen, mi is) elsősorban a medvét tisztelték ilyen állatként. Egyébként erről a rövid filmről órákig tudnék mesélni, ha igénylitek, fogok is.

Szóval, még mindig nem állítanám, hogy én vagyok Jézus, csak 1 a 800 ezer (+1) közül. Volt egy jó élettervem, és tudtam, hogy Ő (Jézus) van a legjobban dokumentálva az „ilyenek” közül, pedig hány volt „ilyen”. Azt mondják 100-ból 1 fő, vagy egy közösségből 1 fő, és azt általában a legbrutálisabb módszerekkel tüntették el a Föld színéről (ld. Az öreg hölgy látogatása, de 1 South Park epizód is foglalkozik vele.), mint engem próbálnak ezzel a Hodász-Hádésszal. ( Mint tudjuk, megkövezés se nagyon van már errefelé, egyebet mit tehetnének?)

Különben én is csak a blogírás közben jöttem rá lassacskán, hogy mi a csízió, de nemigen változtattam már rajta utólag, a sok pornó had basszon ott.

Szóval asszem, nem én vagyok Jézus, Anikó többet szenved miattatok, mint én, engem nem zavartok.

Egy valamit kell még tudnotok, hogy a nyugati ember Gergely naptárat használ, és legjobban úgy fér bele az agyatokba, ha a megváltás dátuma pontosan történik, ezért kellett ez a jézusos történet a végére mert a nyugati ember vele tud azonosulni a legjobban.

Még valamit a Földről: valószínűleg egy egysejtű élőlény, ami nem osztódni fog, hanem tudatszint emelkedés fog bekövetkezni rajta, vagyis következik be folyamatosan az arra megért közösségeknél. Az egészet egy LSD-s triphez hasonlítanám ( Azért gondoltam, hogy apám LSD-t tett a cigimbe.) Szóval lélekben egyesülsz Istennel, a körülötted lévőkkel, meg megtapasztalod a sejtszintű emlékezetet. Szóval így akár meg is lehet spórolni néhány bélyeg árát, ha valaki így jobban érti. A tudatszint-emelkedés / LSD-trip irányítója én voltam. Mindenkit sikerült „lehoznom”, kivéve magamat, mivel éppen kezeletlen skizofréniám is volt, ami miatt „könyvelnem” kellett. Az LSD és a skizofrénia hatása együtt brutális, nem hiszem, hogy gyógyítaná egyik a másikat, vagy a másik az egyiket.

Na, és igen, a kardinális kérdés, hogy Edit vajon maszturbált-e Douglas Adams regényekre, vagy sem. Adams, aki valószínűleg már reinkarnálódott, azt üzente nekem gondolatban, hogy E mindössze ennyi „gondolatbűnt” követett el ellene. De mint tudjuk, ő is egy vicces fiú, ki tudja igazat mondott-e.

Dumáltam még Málik Rolanddal is, de őróla majd holnap.

Meg kifejtem még a héber bibliát, meg a magyar gondolatot is, de most küldöm haza a cuccot anyámmal.

0 Tovább

Válasz Katinak

A húsvéti „ünnepkör” utolsó napján, ahogy éjszaka feküdtem az ágyamban, és Anikó még Németországban volt, jelentkezett nálam a lelke. Nagyon rossz bőrben volt. A lelkének a hangja a tüdőtbc végstádiumára emlékeztetett. Tudtam, hogy a lélek nem éri meg a hajnalt, de azért mindent megpróbáltam.

-Demeter Anikó vagyok – mondta, és borzalmasan köhögött.

-Zsolnai Gáborné? – kérdeztem. Zsolnai Gáborné – válaszolta, és még jobban köhögött. Nagyon félt.  

„Rosszul vagyok.” – mondta. „ A gyógyszerektől vagy rosszul, kicsim, ne sírj, segíteni fogunk” -  suttogtam. Tudtam, hogy már nem bírja ki a Németországból hazafelé vezető utat, csak azt nem tudtam, vele hal-e a teste is.( Ettől a kezdetektől féltem, hogy „valami” baja esik, ezért írtam neki, hogy „Tudod kivel szórakozz”, és egész Húsvétra szakítottunk, hogy engem vegyenek elő inkább, ha gáz van. Tudtam, hogy a skizókat ünnepekkor elkapja a gépszíj, mondjuk ő inkább csak skizoid alkat, de nem valóságos „skizofrén”. De a lelkét, azt nagyon megviselte. Mondom, csitítgattam, vigasztaltam a kis lelket, de egyre csak sírt, hogy meg fog halni.

-Ne félj, kicsikém, meggyógyítunk, tudod a gyógyszerek… ezek nem Neked valók…

Ki voltam készülve, nagyon fáradt voltam, és nagyon köhögött, és nagyon sírt. Mit tehettem volna, ki voltam borulva, annyit mondtam Neki búcsúzóul, hogy „Fulladj meg.” Mire rögtön a válasz: „Dögölj meg.” És aztán csend. Az a lelke azonnal meghalt, és (valamikor) újjászületett, az enyém egy nappal később, kábé a Nagy Poén című bejegyzés környékén. Úgy éreztem, kitépték akkor. De aztán persze ment minden tovább. Az összes húsvéti bejegyzésnél végig vigyáztam arra, hogy szó se essen Jézusról, csak a nagypénteki szakításnál, és pogány módon csináljam/juk végig az egészet.

Na, mindegy, egy női és egy férfi Jézus a lelkét adta értetek, gecik. Dupla megváltás, faszom. Mi vagyunk azok. ( Vagy legalábbis voltunk.)

Eh, nem várok köszönetet, az egész le van baszva. A jövő hét folyamán valószínűleg átvisznek az addiktológiára, visszakapom az abilifyt, és 8-10 nap múlva kint vagyok, és nem Hodászon, hanem a melóhelyemen. Lehet, hogy ez az egész sok volt így elsőre, de nem érdekes. Szóval ennyit a sámánkodásról…egyelőre.

Szóval akkor a Jézus-program az idén is lefutott sikeresen. Mint mittudomén hány év óta minden évben.

Karácsonyra már nem vállalom, játsszon más Jézuskásost. Nekem elég lesz a 15 mg abilify. ( Meg egy tekercs WC-papír a táskámban :)

0 Tovább

Csókolom! Hodászon van internet?

A mai bejegyzést megírom előre, mert már a nypszch-n is tudnak a blogról, mivel anyám elmondta tegnap kancsalnak, és lehet, hogy be fognak Stohlozni (ez mondjuk most elmaradt). Így csak bemásolni kell majd, arra még talán képes leszek. Milyen érdekes, amúgy, hogy mindenki Convulexet szed az osztályon, biztos mindenki epilepsziás. Látensen.

Na, persze, kancsal el akar engedni, csakhogy mint kiderült, nem haza, hanem a hodászi elfekvőbe. A szüleim teljes egyetértésével. Nem baj, tesók között leszek, és ott is bebaszok a szisztémának, mint bárhol, ahová megyek. Az egyik kedvenc fantasy karakterem Skandar Graun, a két lábon járó pestis. Na, én is olyan volnék.

Pedig egyszerű lenne a megoldás, mint 1 pofon: ha a szüleim azt a havi 60 ezer forintot, amit a hodászi otthonnak fizetnek, nemes egyszerűséggel ideadnák nekem, akkor havi 141 ezer forintból elvileg képes lennék fenntartani magam. Nem vagyok egy nagy algebrista, mint Varecza Laci, de ennyit még én is ki tudok számolni.

Ja, és mindezt úgy fogják megoldani, hogy kizáró gyámságot kérnek rám, hogy ne lehessen semmi beleszólásom semmibe, aztán elpaterolnak Hodászra. De ez még bő 1 hónap. Addig kiszívom a vérüket is itt.

Ja, és ilyen szívtelen senkiházit még nem láttam, mint ez a kancsal, hiába mondtam neki, hogy barátnőm van itt 4 éve, szeretem a munkám és a munkatársaim, meg sem rezdült az a zsírdisznó pofája. Egyébként az egyik szemére tényleg kancsal.

0 Tovább

Na, azért csak folytatom...

Minden felelősség nélkül, de asszem állítanak vadabbakat is némely facebookon megosztott elvetemült ufo-kutatók. Szóval az én ufóim a leglassabb gént keresték, a skizofrént, vagyis akarták lokalizálni/magukkal vinni a "Noé bárkájukon" ami elengedhetetlen feltétel a majomból emberré válásban. Üres óráimban elgondolkodom, hogy az erjesztett gyümölcsök tették-e meg a hatásukat, vagy egyszerűen egy skizofrénia nevű "sámánbetegség", ami nem hal ki az istennek se, bakker, a genetikusok és egyéb állatfajták legnagyobb bánatára. Bár lehet, hogy génmanipulációkkal a jövőben már eltüntethető lesz, ezért olyan sürgős az ufókáknak, nemtom. Azt már talán mondtam, hogy nekem vagy marad Anikó, legvégső esetben ráfanyalodok valami "normális" csajra (olyanra, mint Fegyver), de hogy én skizó nővel, mint pl. Bolond Andi, többet nem kezdek. Most már nyitva az abilify blog, Bolond Andi is kikereshető (ha működik egyáltalán a freeblog keresője). Ja, és Bolond Andi nem tévesztendő össze Bunkó Andival :). Szóval, hogy nem nemzek nekik egy szuper/vagy nem annyira szuper skizó szörnyszülöttet, az tuti. Ja, amúgy tök norma vagyok, az osztályon bárki +mondhassa, most már "A Főnök" (ez Kancsev Alexander "kódneve") is. Attól, hogy ilyenekről beszélek. Mert ezek vannak. A netet is manipulálják, természetesen. Elég, ha valamelyik oldal valamelyik szerkesztője agyfaszt kap, és hirtelen felindulásból, "csak úgy", kitöröl/átír dolgokat. Tudom, láttam ilyet. De a faszom fog Nektek tovább magyarázkodni, legalább a szemeteknek higgyetek, ha láttok ilyet, én most felmegyek az osztályra, és beszélek Kancsevvel arról, hogy mikor tetszene neki elengedni végre. Itt lesz apám, és anyám is. Tök szar lesz :( Faszom családterápia. Kérdés, hogy jövő héten mikor enged az a %!+"'/=()!?

Amúgy, hogy tovább sokkoljam a kedélyeket, az utolsó jövőből jövő (lövő) telefont 2036-ból kaptam a Központból, Pivnyik Ágitól, már nem emlékszem miről dumált, de rémlik valami skizo-rezervátum, á menjetek a picsába, túl sokat dumálok, LiteraGeek tuti hülyének néz, amúgy meg a jövőre nézve: dec 31-ig szerződésem van kézművesként a munkahelyemen, jelenleg betegszabin vagyok, sajnos fizetés nélkül, és én jól érzem magam itt. Arról, hogy ez itt egy skizo-keltetőzóna, meg a vadabb dolgiamról majd később beszámolok, ok? Most meg már csak engedjenek haza, mert már rohadtul unom ezt az 5-ös szobát, ami félig megfigyelő, itt mindenki problémás, nekem kell mindenkit pátyolgatni, és ha éjszaka/hajnalban kislisszolok cigizni, örökké megfigyelnek, némelyik ápoló nem szól, de most például egy olyan volt, akinek alapelve az, hogy "minek veszekedni, ha verekedni is lehet?", ráadául csukja a dohányzót, mint a kisangyal, éjszakára, aztán rám veri a balhét, hogy miattam. Igazi troll, különben. A: "TI NEM TISZTELTEK ENGEM?" R:"Én tisztellek, Attilla!" Csak szakadj már le rólam, most komolyan...

0 Tovább

"Ufot lát a yeti"

Egy újabb angol nyelvű novellám összefoglalásával kezdeném, aminek a főszerelplője valahogy elzüllik, falusi suttyó lesz, és az ufó-látásaival tud csak feltűnést kelteni a helyi "közösség"-ben. Na, és mi van, ha magamról írtam? Na és mi van, ha tényleg láttam? Igaz, pszichózisban voltam, de most türelmesen próbálok magyarázni, mint apámnak, pszichózisban SEM létezik olyan, hogy olyat látunk, ami nincs ott, hanem csak akusztikus hallucinációk vannak, téveszmék, és elképzelése valami borzasztónak, amire ha hajlandóak vagyunk ránézni, kiderül, hogy nem is az, aminek gondoljuk. Na, és azt az ufót úgy láttam meg, hogy 1 hang visszaparancsolt a szobámba "feküdj vissza!", én állig betakaróztam, nem tudtam mi fog következni, csak bámultam kifele, az ablakon csak egy madárszar volt, de én azt egy spermacseppnek gondoltam, meg még sok mindent gondoltam, és akkor TISZTÁN MEGLÁTTAM azt az ufót, tényleg csészealj formája volt, és körkörös sugarakat, vagy sugárzást bocsá(j)tott ki magából. Közvetítettek valamiféle üzenetet is, aminek az volt az értelme (ezért már nem vállalok felelősséget, nem úgy, mint a LÁTVÁNYÉRT), hogy a leglassabb gént, mármint a skizofrén gént keresik, és mivel találtak 1 skizofrén emberpárt, valamiért el akartak vinni a "hajójukon". Persze közben kiderült, hogy Anikó nem is really skizofrén, csak egy enyhe beütéssel, szóval eltakarodtak... Szerintem csendespihenő után még folytatom, úgyhogy LiteraGeek, kérlek, ne reklamálj, ha változtatok a szövegen :)).

Ja, ha valaki addig is aggódna miattam, Kancsev/Kancsal azt mondta (magától), hogy lassan beszélhetünk a hazamenetelről... :Đ

0 Tovább

Egyék meg

Megszállt az Isteni Szeretet Szelleme, és mostanra már mindenkivel ki tudok jönni az osztályon, legyen az beteg/ápoló/nővér/adminisztrátor, az egyedüli, aki akadékoskodik, az Kancsal*, az intézményvezető. Csak egy kissé - nem győzöm hangsúlyozni -, hogy unalmas, és a t*k*m kivan, mivel már a 4. hétben járunk hölgyeim, és uraim, És Kancsal még mindig Hodászról motyorászik, bár egyre kevesebb meggyőződéssel, na meg a szüleim szőröznek néha. Igen, 1x még anyám (na, mármint a régi anyám) is bent volt, méghozzá pontosan a 3. hét 3. napon. (Azt akarta tőlem megkérdezni, miért szakítottam el a kínai táskájának a szíját.) Az, hogy saját felelősségre hazavigyenek, fel sem merül, ezt ez a 3 főizé (anyám, apám, Kancsal) főzte ki, hogy tartsanak itt lehetőleg minél tovább, esetleg onnan pateroljanak tovább a gerontopszichiátriára. Azt nem tudom, mennyi volt a borítékban, mert apám azt mondta, hogy "semmi közöd hozzá" (mármint nekem). Hát ha ők főzték ki, süssék meg, és egyék is meg amit főztek, mert kint vannak (vagy lehet, hogy már csak voltak) az Origón, mindenki okulására. De ez nekem elég(tétel). Persze arról fingjuk sem volt, hogy 1 blog mire jó/való, Kancsal is csak annyit kérdett, nincs-e bent nálam valami internetképes cucc, apám/anyám meg folyamatosan hülyének néz annak ellenére, hogy egyetlen bejegyzésem - mondjuk így - szellemességét sem bírnák reprodukálni soha az életben. (De még egy következőben sem, annyi a lemaradásuk hozzám képest agyilag.) A pénz meg nem minden, korántsem. Persze senki sem lehet próféta a saját hazájában, ezt tudjuk, és k.... nagy közhely is, de hát ez van.

* A barátnőm nevezte el Kancsalnak, érzésem szerint azért, mert félrediagnosztizálta a betegségét, mert amikor terhesen a vonat alá akart lépni, egy isteni sugallatott hallott, hogy "Ne tedd meg!". És ha Isten szól hozzád, persze skizofrén vagy, innen kedzve a barátnőmnek is +van a diagja + a gyógyszere hozzá, persze...

0 Tovább

Skizofrénia underground

blogavatar

Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. Gyerekkoromban poénból kis magazinokat szerkesztettem szabadidőmben. Most komm-médiára járok egyetemre. Vagyis elvégeztem az újságíró szakot (BA). Ha valaki tud valamilyen jó MA szakról, most szóljon, vagy tartsa magában örökre!

Skizofrének - Nebáncsvirág

Skizofrének. Mostanában leginkább egy növény jut az eszembe róluk, mégpedig ez: nebáncsvirág. Különben meg kurva hamar bele lehet szokni az anyuci pici gyereke szerepébe, utána meg úgyis elhülyülsz, és vagy felvesznek az intézetbe, vagy a lágerbe, vagy megdöglesz az utcán, mert az, hogy ki fognak semmizni, legalábbis valószínű, főleg, ha gyámság alatt vagy. Aztán meg eltakarítanak, mint a szemetet.

Facebook csoport

Szerintem tweetelni menő

Feedek