Valójában nem csak természet(es) FILMek vannak, hanem vannak kikényszerített FILMek is (vagyis hallucinációk). Ilyen pl a delirium tremens. El nem tudom képzelni, mi visz rá valakit arra, hogy önként menjen az "atyai pofon" elé, vagyis hogy beszálljon a játékba.

Ha meg tudod győzni valahogy a kezelőorvosodat, hogy delirium tremensben szenvedsz (pl egy csomó üres piásüveggel a lakásodban), akkor csak infúzióra raknak + nyugtatókra. Ha viszont "tiszta" vagy ebben a kérdésben, skizofrénnek bélyegeznek, és olyan gyógyszerre raknak, hogy "attól kódulsz". Elmondom az előnyöket, és a hátrányokat is:

A delirium tremens mortalitása igen magas (én meg nem mondom, hány %), viszont "nyom nélkül", "maradványtünetek nélkül" gyógyul, vagyis 1-2 hét múlva szabad vagy.

Ha skizónak találnak, aminek a halálozási aránya egészen alacsony, akkor kémiai kényszerzubbonyba raknak életed végéig. Kivéve, ha ilyen "spirituális guru" vagy, mert akkor minden gyanú fölött állsz.

Persze bele lehet látni a másik ember kártyáiba is, főleg a pszichiátrián, el is mondom, hogyan. Mint már említettem, nekem - bizonyos okokból kifolyólag - az a tévképzetem támadt, hogyha végigszívok akár 1 szál cigit is, akkor "szétmegy a fejem", vagyis vége a világnak, a dalnak, vagy hogy mondjam.

Nos, bejött egy alkesz a dohányzóba, aki csakis delirálhatott, és elkezdtünk rágyujtani. Hát én szentül meg voltam győződve róla, hogy ez a csávó szórakozik velem. Rágyújtottunk 1-1 szál cigire, először egykedvűen, majd a csávó a cigi kb felénél elkezdett egyre jobban kikerekedett szemekkel bámulni rám, egyre jobban nyögött, rázta a remegés, vagyis a "nyavaja".

Én viszont csak szívtam tovább , látszólag még mindig egykedvűen, valójában evett magamban a fene, hogy "mikor hagyja már abba?". Hát a vége előtt nem sokkal abbahagyta, kissé feltartotta a kezét, majd belevágta a hamuzóba, és kirohant. Hát ezt én sem bírtam már cérnával, gyorsan beoltottam, és kimentem, vissza a szobába, majd később megnéztem, hogy mi van vele, persze azonnali infúzió. Pf. Amúgy viszonylag akkorra már stabilizálták, de rám eléggé dühösen nézett azokkal a sárgás szemeivel. Még 1 eset volt, hogy valakit "leinfúzióztattam", de őt egészen más miatt, és máshogyan, erre most nem térnék ki.

Hanem még 1 cigijátékra térnék ki (bár ez is bőven kimeríti annak a fogalmát), hogy L. Ron Hubbard egy időben még azt is meg akarta szabni a híveinek, hogy milyen cigimárkát szívjanak. Persze lehet, hogy a példabeli faszi is a cigitől lett rosszul, mert esetleg "rossz márkában" utazott. Hát én abban az időben kizárólag Golden Gate márkában utaztam, amiben tudtommal senki más a pszichiátrián.

Mindegy, rövidre kell fognom. Hogyha valakinek esetleg mégis az a beteg ötlete támadna, hogy be kéne tiltani a dohányzást a pszichiátrián, vagy akár csak a börtönben, kérem, hogy ne tegye. Mivel hogy másnapra talán nem is lenne pszichiátria. Se börtön. Se állam. Csak ennyit akartam mondani. Köszönöm.

És most még egy kicsit lazítgatok, mert reggel vár a munka, mivel december 31-ig köt a szerződésem. A szerződés, az szerződés, ennyit már megtanultam a központban, az előző melómban. Persze azóta, hogy eljöttem onnan "szerencsét próbálni", már majdnem megszűnt ez a központ, és mára már csak vegetál. Először is a főnököt, Tonit, vagyis magyarosabban Tónit engedték el. De ezekről majd később. (Mivel nem akarok úgy járni, mint a mesebeli kis gömböc, he-he...)

Ja, egy "művészeti" példa. :)

http://www.youtube.com/watch?v=WxRUL2N0Yos