Persze, most még "friss" ez az élmény, amit legújabban velem műveltek (vagy próbáltak), valószínűleg ez borította ki nálam a bilit, de amit az ápolók is leművelnek Nagykállóhoz képest, az kriminális. Ők ott a kiskirályok, gondolom. Persze van is ilyen ellenőrzés, olyankor valahogy kedvesek, bár látszik rajtuk, hogy legszívesebben a francba kívánnának, meg olyankor lemehetsz a vendégekkel az udvarra, mintha ez mindennapi gyakorlat lenne. Bár ők szerintem ugyanúgy ki vannak készülve az ottani állapotoktól, mint a betegek. A vizit abból áll, hogy nem áll semmiből, általában nem tart 1 percig. 5-6 körül már felbasznak álmomból, de 10-ig nem is ábrándozhatok lemenetelről, mert... egyébként nem is tudom miért, ez a legrejtélyesebb az egészben.

Aztán 10-kor megjön apám, 13 óráig, a munkaidő végéig lent sétáltatom az udvaron, mert csak szülővel lehet lejárni, akinek nincsenek szülei, az rábaszott, na mondom, séta 1-ig, esetleg közben ha nagyon rámparancsol valamelyik, felmegyek túrkálni abban a moslékban, de általában neki adom a kéki faszniak, vagy valaki másnak. Aztán 1-kor nyomás megírni a legújabb vicceskedő, de azért a pszichiátriát nyíltan gyalázó, vagy kifigurázó blogbejegyzést. (Persze az orvosok tudta nélkül, valami dereng nekik, hogy valaki vagyok, talán van valahol egy senki által nem nézett kis blogom, de legalábbis volt, valami gyógyszerről volt elnevezve, sokáig ez adta az első találatot a nyíregyházi pszichiátriára, a bizonság kedvéért megkérdezik nincs-e nálam internetezésre alkalmas eszköz. Mondom, hogy nincs.) A végén már kiderül, hogy ez már átmegy cry for help-be, azért írok, hogy ne vigyenek Hodászra. Aztán néha felrak az Origó is, de én azt már nem látom, mert 2-től csendespihenő. Ha volt nálam papír, amire írtam valamit, akkor szerencsém volt, ha nem, gyorsan összedobok valamit IQ-ból. (Az meg mi?)

Esetleg, ha ráérnek a bábozástól, 3-kor kegyeskednek értem feljönni a kollégáim, de nem nagyon csinálok semmit, matatok a blogon, válaszolok 1-2 hozzászólásra, ami időközben azért érkezik a mérhetetlen közöny ellenére. És 4-kor vége a napnak, kezdődik az őrjöngés, el-vissza a folyosón, a fiatalabbak kiröhögnek, értelmi fogyatékosnak néznek, semmi baj. Megmutatom az egyiknek 1-2 versem, azután nem piszkálnak többet. Normális.