Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Válasz Katinak

A húsvéti „ünnepkör” utolsó napján, ahogy éjszaka feküdtem az ágyamban, és Anikó még Németországban volt, jelentkezett nálam a lelke. Nagyon rossz bőrben volt. A lelkének a hangja a tüdőtbc végstádiumára emlékeztetett. Tudtam, hogy a lélek nem éri meg a hajnalt, de azért mindent megpróbáltam.

-Demeter Anikó vagyok – mondta, és borzalmasan köhögött.

-Zsolnai Gáborné? – kérdeztem. Zsolnai Gáborné – válaszolta, és még jobban köhögött. Nagyon félt.  

„Rosszul vagyok.” – mondta. „ A gyógyszerektől vagy rosszul, kicsim, ne sírj, segíteni fogunk” -  suttogtam. Tudtam, hogy már nem bírja ki a Németországból hazafelé vezető utat, csak azt nem tudtam, vele hal-e a teste is.( Ettől a kezdetektől féltem, hogy „valami” baja esik, ezért írtam neki, hogy „Tudod kivel szórakozz”, és egész Húsvétra szakítottunk, hogy engem vegyenek elő inkább, ha gáz van. Tudtam, hogy a skizókat ünnepekkor elkapja a gépszíj, mondjuk ő inkább csak skizoid alkat, de nem valóságos „skizofrén”. De a lelkét, azt nagyon megviselte. Mondom, csitítgattam, vigasztaltam a kis lelket, de egyre csak sírt, hogy meg fog halni.

-Ne félj, kicsikém, meggyógyítunk, tudod a gyógyszerek… ezek nem Neked valók…

Ki voltam készülve, nagyon fáradt voltam, és nagyon köhögött, és nagyon sírt. Mit tehettem volna, ki voltam borulva, annyit mondtam Neki búcsúzóul, hogy „Fulladj meg.” Mire rögtön a válasz: „Dögölj meg.” És aztán csend. Az a lelke azonnal meghalt, és (valamikor) újjászületett, az enyém egy nappal később, kábé a Nagy Poén című bejegyzés környékén. Úgy éreztem, kitépték akkor. De aztán persze ment minden tovább. Az összes húsvéti bejegyzésnél végig vigyáztam arra, hogy szó se essen Jézusról, csak a nagypénteki szakításnál, és pogány módon csináljam/juk végig az egészet.

Na, mindegy, egy női és egy férfi Jézus a lelkét adta értetek, gecik. Dupla megváltás, faszom. Mi vagyunk azok. ( Vagy legalábbis voltunk.)

Eh, nem várok köszönetet, az egész le van baszva. A jövő hét folyamán valószínűleg átvisznek az addiktológiára, visszakapom az abilifyt, és 8-10 nap múlva kint vagyok, és nem Hodászon, hanem a melóhelyemen. Lehet, hogy ez az egész sok volt így elsőre, de nem érdekes. Szóval ennyit a sámánkodásról…egyelőre.

Szóval akkor a Jézus-program az idén is lefutott sikeresen. Mint mittudomén hány év óta minden évben.

Karácsonyra már nem vállalom, játsszon más Jézuskásost. Nekem elég lesz a 15 mg abilify. ( Meg egy tekercs WC-papír a táskámban :)

0 Tovább

Csókolom! Hodászon van internet?

A mai bejegyzést megírom előre, mert már a nypszch-n is tudnak a blogról, mivel anyám elmondta tegnap kancsalnak, és lehet, hogy be fognak Stohlozni (ez mondjuk most elmaradt). Így csak bemásolni kell majd, arra még talán képes leszek. Milyen érdekes, amúgy, hogy mindenki Convulexet szed az osztályon, biztos mindenki epilepsziás. Látensen.

Na, persze, kancsal el akar engedni, csakhogy mint kiderült, nem haza, hanem a hodászi elfekvőbe. A szüleim teljes egyetértésével. Nem baj, tesók között leszek, és ott is bebaszok a szisztémának, mint bárhol, ahová megyek. Az egyik kedvenc fantasy karakterem Skandar Graun, a két lábon járó pestis. Na, én is olyan volnék.

Pedig egyszerű lenne a megoldás, mint 1 pofon: ha a szüleim azt a havi 60 ezer forintot, amit a hodászi otthonnak fizetnek, nemes egyszerűséggel ideadnák nekem, akkor havi 141 ezer forintból elvileg képes lennék fenntartani magam. Nem vagyok egy nagy algebrista, mint Varecza Laci, de ennyit még én is ki tudok számolni.

Ja, és mindezt úgy fogják megoldani, hogy kizáró gyámságot kérnek rám, hogy ne lehessen semmi beleszólásom semmibe, aztán elpaterolnak Hodászra. De ez még bő 1 hónap. Addig kiszívom a vérüket is itt.

Ja, és ilyen szívtelen senkiházit még nem láttam, mint ez a kancsal, hiába mondtam neki, hogy barátnőm van itt 4 éve, szeretem a munkám és a munkatársaim, meg sem rezdült az a zsírdisznó pofája. Egyébként az egyik szemére tényleg kancsal.

0 Tovább

Na, azért csak folytatom...

Minden felelősség nélkül, de asszem állítanak vadabbakat is némely facebookon megosztott elvetemült ufo-kutatók. Szóval az én ufóim a leglassabb gént keresték, a skizofrént, vagyis akarták lokalizálni/magukkal vinni a "Noé bárkájukon" ami elengedhetetlen feltétel a majomból emberré válásban. Üres óráimban elgondolkodom, hogy az erjesztett gyümölcsök tették-e meg a hatásukat, vagy egyszerűen egy skizofrénia nevű "sámánbetegség", ami nem hal ki az istennek se, bakker, a genetikusok és egyéb állatfajták legnagyobb bánatára. Bár lehet, hogy génmanipulációkkal a jövőben már eltüntethető lesz, ezért olyan sürgős az ufókáknak, nemtom. Azt már talán mondtam, hogy nekem vagy marad Anikó, legvégső esetben ráfanyalodok valami "normális" csajra (olyanra, mint Fegyver), de hogy én skizó nővel, mint pl. Bolond Andi, többet nem kezdek. Most már nyitva az abilify blog, Bolond Andi is kikereshető (ha működik egyáltalán a freeblog keresője). Ja, és Bolond Andi nem tévesztendő össze Bunkó Andival :). Szóval, hogy nem nemzek nekik egy szuper/vagy nem annyira szuper skizó szörnyszülöttet, az tuti. Ja, amúgy tök norma vagyok, az osztályon bárki +mondhassa, most már "A Főnök" (ez Kancsev Alexander "kódneve") is. Attól, hogy ilyenekről beszélek. Mert ezek vannak. A netet is manipulálják, természetesen. Elég, ha valamelyik oldal valamelyik szerkesztője agyfaszt kap, és hirtelen felindulásból, "csak úgy", kitöröl/átír dolgokat. Tudom, láttam ilyet. De a faszom fog Nektek tovább magyarázkodni, legalább a szemeteknek higgyetek, ha láttok ilyet, én most felmegyek az osztályra, és beszélek Kancsevvel arról, hogy mikor tetszene neki elengedni végre. Itt lesz apám, és anyám is. Tök szar lesz :( Faszom családterápia. Kérdés, hogy jövő héten mikor enged az a %!+"'/=()!?

Amúgy, hogy tovább sokkoljam a kedélyeket, az utolsó jövőből jövő (lövő) telefont 2036-ból kaptam a Központból, Pivnyik Ágitól, már nem emlékszem miről dumált, de rémlik valami skizo-rezervátum, á menjetek a picsába, túl sokat dumálok, LiteraGeek tuti hülyének néz, amúgy meg a jövőre nézve: dec 31-ig szerződésem van kézművesként a munkahelyemen, jelenleg betegszabin vagyok, sajnos fizetés nélkül, és én jól érzem magam itt. Arról, hogy ez itt egy skizo-keltetőzóna, meg a vadabb dolgiamról majd később beszámolok, ok? Most meg már csak engedjenek haza, mert már rohadtul unom ezt az 5-ös szobát, ami félig megfigyelő, itt mindenki problémás, nekem kell mindenkit pátyolgatni, és ha éjszaka/hajnalban kislisszolok cigizni, örökké megfigyelnek, némelyik ápoló nem szól, de most például egy olyan volt, akinek alapelve az, hogy "minek veszekedni, ha verekedni is lehet?", ráadául csukja a dohányzót, mint a kisangyal, éjszakára, aztán rám veri a balhét, hogy miattam. Igazi troll, különben. A: "TI NEM TISZTELTEK ENGEM?" R:"Én tisztellek, Attilla!" Csak szakadj már le rólam, most komolyan...

0 Tovább

"Ufot lát a yeti"

Egy újabb angol nyelvű novellám összefoglalásával kezdeném, aminek a főszerelplője valahogy elzüllik, falusi suttyó lesz, és az ufó-látásaival tud csak feltűnést kelteni a helyi "közösség"-ben. Na, és mi van, ha magamról írtam? Na és mi van, ha tényleg láttam? Igaz, pszichózisban voltam, de most türelmesen próbálok magyarázni, mint apámnak, pszichózisban SEM létezik olyan, hogy olyat látunk, ami nincs ott, hanem csak akusztikus hallucinációk vannak, téveszmék, és elképzelése valami borzasztónak, amire ha hajlandóak vagyunk ránézni, kiderül, hogy nem is az, aminek gondoljuk. Na, és azt az ufót úgy láttam meg, hogy 1 hang visszaparancsolt a szobámba "feküdj vissza!", én állig betakaróztam, nem tudtam mi fog következni, csak bámultam kifele, az ablakon csak egy madárszar volt, de én azt egy spermacseppnek gondoltam, meg még sok mindent gondoltam, és akkor TISZTÁN MEGLÁTTAM azt az ufót, tényleg csészealj formája volt, és körkörös sugarakat, vagy sugárzást bocsá(j)tott ki magából. Közvetítettek valamiféle üzenetet is, aminek az volt az értelme (ezért már nem vállalok felelősséget, nem úgy, mint a LÁTVÁNYÉRT), hogy a leglassabb gént, mármint a skizofrén gént keresik, és mivel találtak 1 skizofrén emberpárt, valamiért el akartak vinni a "hajójukon". Persze közben kiderült, hogy Anikó nem is really skizofrén, csak egy enyhe beütéssel, szóval eltakarodtak... Szerintem csendespihenő után még folytatom, úgyhogy LiteraGeek, kérlek, ne reklamálj, ha változtatok a szövegen :)).

Ja, ha valaki addig is aggódna miattam, Kancsev/Kancsal azt mondta (magától), hogy lassan beszélhetünk a hazamenetelről... :Đ

0 Tovább

Egyék meg

Megszállt az Isteni Szeretet Szelleme, és mostanra már mindenkivel ki tudok jönni az osztályon, legyen az beteg/ápoló/nővér/adminisztrátor, az egyedüli, aki akadékoskodik, az Kancsal*, az intézményvezető. Csak egy kissé - nem győzöm hangsúlyozni -, hogy unalmas, és a t*k*m kivan, mivel már a 4. hétben járunk hölgyeim, és uraim, És Kancsal még mindig Hodászról motyorászik, bár egyre kevesebb meggyőződéssel, na meg a szüleim szőröznek néha. Igen, 1x még anyám (na, mármint a régi anyám) is bent volt, méghozzá pontosan a 3. hét 3. napon. (Azt akarta tőlem megkérdezni, miért szakítottam el a kínai táskájának a szíját.) Az, hogy saját felelősségre hazavigyenek, fel sem merül, ezt ez a 3 főizé (anyám, apám, Kancsal) főzte ki, hogy tartsanak itt lehetőleg minél tovább, esetleg onnan pateroljanak tovább a gerontopszichiátriára. Azt nem tudom, mennyi volt a borítékban, mert apám azt mondta, hogy "semmi közöd hozzá" (mármint nekem). Hát ha ők főzték ki, süssék meg, és egyék is meg amit főztek, mert kint vannak (vagy lehet, hogy már csak voltak) az Origón, mindenki okulására. De ez nekem elég(tétel). Persze arról fingjuk sem volt, hogy 1 blog mire jó/való, Kancsal is csak annyit kérdett, nincs-e bent nálam valami internetképes cucc, apám/anyám meg folyamatosan hülyének néz annak ellenére, hogy egyetlen bejegyzésem - mondjuk így - szellemességét sem bírnák reprodukálni soha az életben. (De még egy következőben sem, annyi a lemaradásuk hozzám képest agyilag.) A pénz meg nem minden, korántsem. Persze senki sem lehet próféta a saját hazájában, ezt tudjuk, és k.... nagy közhely is, de hát ez van.

* A barátnőm nevezte el Kancsalnak, érzésem szerint azért, mert félrediagnosztizálta a betegségét, mert amikor terhesen a vonat alá akart lépni, egy isteni sugallatott hallott, hogy "Ne tedd meg!". És ha Isten szól hozzád, persze skizofrén vagy, innen kedzve a barátnőmnek is +van a diagja + a gyógyszere hozzá, persze...

0 Tovább

Amúgy meg 2

kurvára alacsony itt a nézettség, pedig ez tuti valóságsó, én kiszenvedek miattatok itt a pszichiátrián, Ti meg basztok ide egy sort is írni, jóformán LiteraGeekkel társalgok. Nem akarom én lenyomni az Éjjel-nappal Budapestet (vagy mit), de arra az 1% skizóra, vagy érintettre azért számítanék, tudtommal jelenleg ez az egyetlen élő (és nem zárt) skizo-blog, még ha egy kicsit be is int a gyógyszerezésnek, mondhatni antipszichiátriai blog a pszichiátriáról. Ja, apámnak az az észbontó ötlete támadt most, hogy menjek a Thalassába, hát nem megyek, mert ott nem lehet inni, mellesleg ő is azt mondta, hogy minden nap piával alszik el, ami kimeríti az alkoholizmus egyik fajta kategóriáját. Minimum álszentség. Erre mondanák azt, hogy vizet prédikál? Faszom, tökre lelkiismereti kérdés (mint a vallás), ki mennyit piál/cuccozza magát, le lehet(ne) már szakadni a témáról!

0 Tovább

Kati, bakker, még mindig nem írtam meg a Te bejegyzésedet...

Edit (a szoc munkás) szerint minden du itt "kockásodok" a gép előtt, pedig - mint tudjuk - Ő élőben szereti, mármint a beszélgetést, ezért nem is vállalta velem a közös "kockásodás"-t, pedig bizisten, ő az első szoc munkás, akivel hajlandó vagyok y/n-nél többet társalogni. Amúgy meg Edit csak szoc munkázzon, Kati anyu kereszteljen, Pisti termessze csak zözit, és szívja el, vagy adja el olyan nagy lóvéért, hogy fel tudja újítani a szobáját antik bútorokkal. Szóval mindenki csak csinálja azt amit szokott. Úgy látszik, az én számat is ki kell mosni szappannal, hogy ne írjak olyanokat, mint a tegnapi "inkriminált" bejegyzés, amit piszkozatoltam, de ha valaki nagyon azon van, szerintem úgyis előbányássza a Google segítségével. Fasz se tudja, hogy működik az internet, én csak itt nyomkodok, azt annyi. Na, a faszom belétek, mára ennyi, csendespihenő (de utána még lejövök olyan 3 körül is, szóval ha valaki erre jár, addig írhat... Kati anyu, ne izgulj, meglesz a bejegyzésed, de az nagyobb felkészülést igényel, mert fel kell hozzá túrni 1-2 régebbi blogomat is, de nem felejtettelek el, remélem Te se engem...

0 Tovább

A legjobb barátok és az irodalom

Na, vonatkoztassunk el egy kicsit, hogy már réges-rég én vagyok a legrégebbi bentlakó a nyíregyházi pszichiátrián (it's true), és hogy kitüntetést érdemelnék 1. ezért a veteránságomért 2. azért, hogy én szívom bent a legtöbb cigit (tegnap 4,5 doboz). Na, de ezt tényleg hagyjuk. Amiért írni akarok, ez a téma még "kettyós" állapotomban jutott eszembe, csak nem tudtam megírni, mert kiszorítottta a többi gondolat, például hogy a gondolat magyarul gondolja önmagát, és a gondolatok csak addig maradnak velünk, ameddig ők gondolják. Na, de ez is lejárt lemez.

Talán említettem, talán nem (fasse fogja visszaolvasni), hogy az oviban volt egy legjobb barátom, akit, hogy máshogy hívtak volna: Robi. Nahát ezzel a Robival katonákat rajzolgattunk, ahogy egy ilyen sziklás terepen halomra öldösik egymást. Nem is szólt ránk senki, mindaddig, amíg én ezt az örökös háborút az egyik rajzomban nem színesítettem egy, nevezzük így, szerelmi aktus ábrázolásával. Mert akkor kitört a parasztgyalázat, attól fogva asszem már nem is rajzolgattunk. Robit már akkor érdekelte, mi az az irodalom (pedig akkor még nem is dugott feminista irodalomelmélet-írókat :)), és én elmondtam neki: irodalom az ahol csak írni kell + írni...

Évekkel később találkoztunk újra egy angol tanfolyamon, majd a fősuli angol szakán. Akkor is jó barátok voltunk, de ő már nem emlékezett arra, hogy az oviban legjobb barik voltunk, és hát a fősulin kábé mind2en ugyanannyit ittunk, csak más-más bandában. Nem mondom, hogy nem volt átjárás a bandáink között, főként "sebesülteket nem hagyunk hátra" elv miatt (ami annyit tesz, hogy a részeg cimbiket nem hagyjuk a pácban). Naszóval írtam egyszer angolul egy Bert című novellát, ami 2 medvéről szólt (mondanom sem kell, hogy az erősebb medvét Robiról mintáztam, a gyengébbet, a "legjobb barátját" magamról). Nahát a novella arra ment ki, hogy egyszer csak egyedül marad a gyengébbik kismedve, és sehol sem találja az erdőben a legjobb barátja medvét, akire nagyon felnéz. Elkezd tehát össze-vissza császkálni, és egyszer csak egy békés tisztásra lel, ahol minden szuper, a közepén van egy házikó is, ahova végül beóvakodik, a kandallóban baratságos tűz, meg minden giccs, amit el lehet képzelni... és megtalálja a LEGJOBB BARÁTJÁT is! Annyi a probléma, hogy kicsit furcsa pózban fekszik a földön, és egy kicsit furan megkövült a tekintete. Itt és most nem ragozom tovább: a legjobb barátjából szőnyeg lett.

Szóval ez a Bert című novella valahogy a Robi kezébe került (kint felejtettem a padon, mittudomén), és ő minderre csak annyit mondott, hogy ő mindezt érti + kurva jó, de miért hívják a medvét Bertnek, és ráadásul miért ez a novella címe is. Én persze habláztam valamit a véletlenekről meg az alkotói szabadságról, de valójában úgy éreztem, hogy ő jobban nyomja ott a fősulin + az életben is (például a fiatal feminista irodalomelmélet-tanárnővel, akihez ráadásul az én akkori csajom is hasonlított, csak hogy még nagyobb legyen a zavar). És akkor a halálát kívántam volna én Robinak, csak azért, mert jobban ment neki a szekér, mint nekem. Egy nagy faszt. Ez csak irodalom.

A végére még 2 gondolat: szeretném megköszönni LiteraGeeknek, amit értem tett a hétVG-n, és csak ezzel a szerény kis történettel (ami a Robikról szól) szeretném Neki megköszönni, hogy szinte "Betegjogi képviselőként" közben járt értem. Mondhatni, hogy "neki ajánlom".

A másik gondolat egy kicsit borúsabb: ezt Pisti barátomtól hallottam a pszichiátrián: a szülők csak ÁLTATJÁK magukat ezzel az 50-50%-kal, meg az egyenlő szeretet, egyenlő elbánás maszlaggal (az övéi és az enyém is), valójában ilyen nincs, a szülő nem tudja egyformán szeretni mind2 gyerekét. EZ VAN.

Ja, és mivel tudom, hogy valamivel gyengébb felfogásúak is olvassák a blogomat, azoknak megsúgom a sztori kulcsát: a Bert a ROBERT rövidítése... Hát, ennyi lenne...

0 Tovább

Na, mára is legyen valami

Uuuunncsiiiiiii! (Az intézményvezető főorvos meg még mindig "stabilizélni" akar, azt hiszem, lesz ez még így se. A Pótanyám, Kati szerint az ilyeneknek borzalmas haláluk lesz. Juj!) Ő egy ilyen baptista izé... cigány hölgy, csak megtért, és kimosta a száját szappannal, ha huzamosabb ideig nem látjuk egymást, hiányzunk egymásnak. Amúgy semmi extra. Általában 1 3 fős hölgytársasággal járok ki cigizni, most ez van. Az egyik dr-től kértem, hogy helyezzen át a 7-es kórterembe, mellette állt a legbambább fasz ápoló, akit életemben láttam, de annyit csak kibírt nyögni, hogy "Dehát az egy női kórterem!". Mire a vizitelő dr annyit mondott, hogy "értjük a viccet". Dehogy értik. Ugyanis ez nem is egy vicc volt...

0 Tovább

Amúgy meg

csak azt akarom, hogy a szüleim ne pofázzanak bele a dolgainkba, se az Anikó szülei, mert többet árt, mint használ. Mivel már baszottul felnőttek vagyunk egy ideje. Ez a mi játékunk, ezt kéretik tudomásul venni. 2 "mentálisan sérült"-NEK BÉLYEGZETT ember ne szívjon már többet a kelleténél az úgynevezett "normálisak" miatt. Az Anikó szülei például zugivók, és a saját szüleimről is tudnék még mesélni, és fogok is, ha össze leszünk zárva. Ez megintcsak nem fenyegetés. SKIZO HATALOM! (Ez de rég volt) Köszönöm. (Tapsvihar.)

0 Tovább

Skizofrénia underground

blogavatar

Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. Gyerekkoromban poénból kis magazinokat szerkesztettem szabadidőmben. Most komm-médiára járok egyetemre. Vagyis elvégeztem az újságíró szakot (BA). Ha valaki tud valamilyen jó MA szakról, most szóljon, vagy tartsa magában örökre!

Skizofrének - Nebáncsvirág

Skizofrének. Mostanában leginkább egy növény jut az eszembe róluk, mégpedig ez: nebáncsvirág. Különben meg kurva hamar bele lehet szokni az anyuci pici gyereke szerepébe, utána meg úgyis elhülyülsz, és vagy felvesznek az intézetbe, vagy a lágerbe, vagy megdöglesz az utcán, mert az, hogy ki fognak semmizni, legalábbis valószínű, főleg, ha gyámság alatt vagy. Aztán meg eltakarítanak, mint a szemetet.

Facebook csoport

Szerintem tweetelni menő

Feedek